Son dakika... Avrupa'da terör! Finlandiya'da bıçaklı saldırı

Son dakika... Avrupa'da terör! Finlandiya'da bıçaklı saldırı

Finlandiya’nın Åbo kenti merkezinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda yerel kaynaklara göre 5 kadın bir erkek olmak üzere 6 kişi yaralandı. Polis saldırganı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Şüpheli gözaltına alındı.

Finlandiya polisinden yapılan açıklamada "Turku merkezinde birkaç kişi bıçaklandı. Polis şüpheli saldırganı vurdu. Saldırgan yakalandı" dedi. Polis ayrıca vatandaşlardan bölgeyi acilen terk etmesinin istedi. Ayrıca olayla ilgili polis 1 kişiyi gözaltına aldı.

Finlandiya Başbakanı Juha Sipila, sosyal medya hesabından, "Hükümet, Turku'da durumu yakından takip ediyor ve polis operasyonu sürüyor." açıklamasını yaptı.

Polisin, ilerleyen saatlerde basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

1 KİŞİ ÖLDÜ

The Turun Sanomat gazetesi saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Birden fazla bıçaklı saldırganın olduğu da iddialar arasında.

17-08/18/5996f6d3e9180fcb2d8b456a.jpg

BIÇAKLI SALDIRGAN VURULDU

Finlandiya'nın Turku kentinde bıçaklı saldırı düzenleyen bir kişi vuruldu. Polis, Twitter'dan paylaştığı mesajda zanlının gözaltına alındığını ve saldırı şüphelisinin bacağından vurulduğunu belirtti.

6 KİŞİ YARALANDI

Finlandiya'da gerçekleşen saldırıda bir saldırgan 6 kişiyi yaraladı. Polis insanların bölgeden ayrılmalarını istedi. Olayın terör bağlantılı olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

17-08/18/12-1503066337.jpg

 SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Finlandiya’da gerçekleştirilen kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlenen saldırıda bir çok kişi bıçakla yaralandı. Saldırıda ellerinde bıçak olan birkaç kişinin olduğu bildiriliyor. Bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre Trätorget meydanında bir çok yaralı yerde yatıyor.Yine bazı görgü tanıkları meydandan silah sesleri duyduğunu söyledi.

17-08/18/screenshot_2.jpg

HELSINKI'DE GÜVENLİK ARTTIRILDI

Finlandiya polisi Turku'daki saldırının ardından Helsinki'de havalimanı ve tren istasyonlarında güvenliğin arttırıldığını açıkladı.

 17-08/18/13-1503066344.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN