Suudi Arabistan'a bir tepki de Danimarka'dan

Suudi Arabistan'a bir tepki de Danimarka'dan

Danimarka Parlamentosu Dış Politika Komitesi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine gelecek hafta Suudi Arabistan'a yapacağı ziyareti iptal etti.

Danimarka Parlamentosu Dış Politika Komitesi üyelerinden eski  Dışişleri Bakanı Holger K. Nielsen ve Markus Knuth, Berlingske gazetesine  yaptıkları açıklamada, Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine gelecek hafta Suudi  Arabistan'a yapacakları resmi ziyaretin iptaledildiğini bildirdi.

Haberde komitenin resmi ziyaret çerçevesinde Prens Muhammed bin Salman  ile de görüşmesinin planlandığı belirtildi. 

Nielsen, Danimarka gibi saygın bir ülkenin parlamentosundan yapılacak  bir ziyaretin, Suudi yönetimi tarafından kullanılabileceğini belirterek,  "Başkalarının ziyaretlerini iptal ettiği bir dönemde bizim Danimarka  Parlamentosunu temsilen bir ziyaret gerçekleştirmemiz yanlış sinyal verebilir."  ifadesini kullandı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN