Tayland'da aşırı sıcaklar can alıyor: 61 kişi hayatını kaybetti

Tayland'da aşırı sıcaklar can alıyor: 61 kişi hayatını kaybetti

2024 yılının başından bu yana Tayland'da meydana gelen aşırı sıcak hava dalgaları nedeniyle 61 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin başkenti Bangkok ve kuzeydoğu bölgeleri için yüksek sıcaklık uyarıları devam ediyor.

Tayland, 2024 yılının başından beri aşırı sıcaklıkların pençesinde. Bernama News'un haberine göre, Tayland Sağlık Bakanlığı bu yıl içinde sıcak çarpması nedeniyle 61 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Özellikle başkent Bangkok ve ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde sıcaklık değerleri tehlikeli seviyelere ulaşıyor.

61 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tayland, son aylarda aşırı sıcak hava dalgalarının etkisi altında kaldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın ilk aylarından itibaren 61 kişi sıcak çarpması sonucu hayatını kaybetti. Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı başkent Bangkok ve kuzeydoğu bölgelerinde halk sıcak çarpmasına karşı uyarıldı. Özellikle yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar için risk daha yüksek.

Ülkenin kuzeyindeki Lampang bölgesinde geçtiğimiz hafta sıcaklıklar 44,2 dereceye kadar yükseldi. Bu sıcaklık, 2023 yılında kaydedilen 44,6 derece olan ulusal sıcaklık rekoruna oldukça yakın bir değer. El Nino hava olayının etkisi, bölgede sıcaklık artışlarını daha da tetikliyor ve Güneydoğu Asya'da yaşanan en sıcak dönemlerden biri olmasına neden oluyor. Bu durum, sıcaklığa bağlı sağlık risklerini ve ölüm oranlarını artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN