Trump açıkladı: Pompeo Kral'la Kaşıkçı'yı görüşecek

Trump açıkladı: Pompeo Kral'la Kaşıkçı'yı görüşecek

ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı hakkında açıklama ile ilgili, "Dışişleri Bakanımızı Suudi Arabistan Kralı’yla görüşmesi için hemen gönderiyorum" dedi. Pompeo'nun Türkiye'ye de gelebileceğini söyleyen Trump, Kaşıkçı'yı öldürenlerin serseri katiller olabileceğini ima etti.

ABD Başkanı Donald Trump,  2 Ekim'den bu yana kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında Twitter'dan açıklama yaptı:

"Az önce ‘bizim Suudi Arabistan vatandaşına’ ne olduğu konusunda bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı’yla konuştum. Yanıt bulmak için Türkiye’yle yakından çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanımızı Kral’la görüşmesi için hemen gönderiyorum."

Trump, Kaşıkçı'nın akıbeti hakkında Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına değerlendirmeler yaptı.

Sabah saatlerinde Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda Cemal Kaşıkçı konusunu görüştüğünü ve Kral Selman'ın "Kaşıkçı'ya ne olduğu konusunda bir bilgiye sahip olduklarını kesin bir dille reddettiğini" belirtti.

POMPEO TÜRKİYE'YE DE GİDEBİLİR

Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir saat içinde uçağa binerek Suudi Arabistan'a gitmesi konusunda talimat verdiğini ve Pompeo'nun gerekli olması halinde Türkiye'ye de gideceğini söyledi.

Trump, Kral Selman'ın kendisine Türkiye ile Suudi Arabistan'ın el ele verip bu konuyu soruşturacaklarını söylediğini de iletti.

'SERSERİ KATİLLER OLABİLİR'

ABD Başkanı Trump, Kral Selman'ın Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin sözlerine atıfta bulunarak, "O gerçekten bilmiyor. Onun aklını okumak istemem ama bana sanki bu kişiler (Kaşıkçı'yı öldürenler) serseri katiller olabilir gibi geldi. Kim bilir? Bunun sonuna kadar gitmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Trump, bu açıklamasından kısa süre önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile konuştum. Kral bana, olanlara yanıt bulmak için Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi." ifadelerini kullanmıştı.

TRUMP SELMAN'LA TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Trump Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile telefonda görüştüğünü açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile görüştüğünü açıkladı. Trump, Kral Selman’ın “Olayı çözmek için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz” dediğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN