İsveç'te Türk Bakan Mehmet Kaplan istifa etti

İsveç'te Türk Bakan Mehmet Kaplan istifa etti

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, baskılar sonucu görevinden istifa etti. Kaplan, Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının toplantılarına katıldığı için devlet televizyonu başta olmak üzere İsveç medyasının hedefi olmuştu. Kaplan'ın iftar programına katılması bile 'yeraltı örgütüne destek' olarak gösterildi.

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı, Türk kökenli Mehmet Kaplan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kaplan, bir süredir devam eden medya baskısı nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı.

PKK'NIN UZANTISINA TEMSİLCİLİK İZNİ

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Stockholm'de temsilcilik açmasına izin verilen İsveç'te Türk Bakan, Kur'an programı ve iftar davetine katıldığı için siyasi lince uğradı.

İSTİFASINI AÇIKLADI

İstifasını başkent Stockholm'de düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Kaplan, 3 Ekim 2014'ten bu yana sürdürdüğü bakanlık görevinden ayrıldı.

İSVEÇ MEDYASI HEDEF HALİNE GETİRDİ

İsveç medyasında son günlerde, Türk kökenli Bakan Kaplan'ın yanı sıra Türk sivil toplum kuruluşlarına (STK) ağır suçlamalar yapılıyordu. 

DEVLET TELEVİZYONU BAŞI ÇEKTİ

Devlet televizyonu SVT ve ülkenin önde gelen gazeteleri Aftonbladet ve Expressen dahil olmak üzere İsveç medyasının önemli yayın organları Türk STK'lar için "ırkçı", "faşist", "aşırıcı" ve "yeraltı örgütü" şeklinde tanımlamalar kullanıyordu.

16-04/18/turk-bakani-zora-sokan-fotograf-6884922.Jpeg

İFAR YEMEĞİ YERALTI FAALİYETİ OLARAK GÖSTERİLDİ

Bakan Kaplan'ın, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin davet edildiği bir iftardaki fotoğrafları, bazı gazetelerde "Kaplan, yeraltı örgütü üyeleri ile aynı yemekte" başlığı ile yayımlanmıştı.

16-04/18/maidei-kuran.jpg

KUR'AN ETKİNLİĞİ SUÇ OLARAK GÖSTERİLDİ

Kaplan'ın, IGMG tarafından düzenlenen "Maide-i Kur'an" etkinliğindeki fotoğrafı da "Kaplan radikal İslamcıların programında" başlığıyla okurlara yansıtılmıştı.

STOCKHOLM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN