Ukrayna lideri Zelenskiy: En az yedi Patriot lazım

Ukrayna lideri Zelenskiy: En az yedi Patriot lazım

3’üncü yılında devam eden kanlı Rus işgaliyle mücadele eden Ukrayna’nın lideri Zelenskiy, ülkesinin farklı füzeler tarafından hava saldırısına maruz kaldığını söyleyerek en az yedi Patriot sistemine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

2022’de patlak veren Rus işgalinde Ukrayna’nın durumuna ilişkin konuşan Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın 34 farklı tipte füzeyle saldırı düzenlediğini kaydederek “Ukrayna'nın yedi sisteme ihtiyacı var, en azı bu. Ortaklarımızda bu Patriotlar var” dedi.

Ukrayna lideri, “Bugün bir başka büyük füze saldırısına maruz kaldık, çeşitli tiplerde 34 Rus füzesi. Ana hedef enerji sektörü, endüstrinin çeşitli tesisleri: hem elektrik şebekesi hem de gaz transit tesisleri, özellikle de Avrupa Birliği'ne yapılan teslimatların güvenliğini sağlayan gaz tesisleri. Bugün bazı füzeleri düşürmeyi başardık ve gerçekten isabetli davranan ve zamanında tepki veren savaşçılarımızın her birine minnettarım. Füzelerin yörüngeleri ve saldırının niteliği, hava savunma sistemimizin çalışmasını mümkün olduğunca zorlaştırmak amacıyla Rus teröristler tarafından hesaplanmıştır” diye konuştu.

‘TÜM ORTAKLARIMIZA MİNNETTARIM AMA…’

Zelenskiy ayrıca, “Bugün düşürülen her bir füze önemli bir sonuçtur. Elbette hava savunması konusunda bize yardımcı olan tüm ortaklarımıza minnettarım: artık gökyüzünü korumaya yönelik her sistem, her füzesavar kelimenin tam anlamıyla bir hayat kurtarıcıdır. Hava savunmamızı güçlendirmek üzere ortaklarımızla halihazırda yapılmış olan tüm yeni anlaşmaların, Ukrayna'nın dostlarının özellikle Patriotların tedariki konusunda yardımcı olacak her girişiminin mümkün olan en kısa sürede hayata geçirilmesi önemlidir” şeklinde ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN