UNICEF'ten Kadınlar Günü'nde acı rapor: Dünya çapında 230 milyon kadın sünnet ediliyor

UNICEF'ten Kadınlar Günü'nde acı rapor: Dünya çapında 230 milyon kadın sünnet ediliyor

UNICEF'in Dünya Kadınlar Günü'nde acı bir rapor yayınladı. rapora göre, çoğu Afrika'da yaşayan 230 milyondan fazla kadın ve kız çocuğu kadın sünnetine maruz kaldı. Bu rakam 2016'ya göre 30 milyon daha fazla.

Birleşmiş Milletler çocuk ajansı tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, çoğu Afrika'da yaşayan 230 milyondan fazla kadın ve kız çocuğu kadın sünnetine maruz kaldı.

AP'de yer alan habere göre UNICEF'in Dünya Kadınlar Günü'nde yayımladığı raporda, son sekiz yılda yaklaşık 30 milyon kişinin dış cinsel organlarının kısmen ya da tamamen alındığı bir operasyon geçirdiği tahmin ediliyor.

UYGULAMANIN AZALMASI İŞE YARAMIYOR

UNICEF, kadın sünnetine maruz kalan kadın ve kız çocuklarının yüzdesinin azaldığını belirtti ancak uygulamayı ortadan kaldırmaya yönelik çabaların hızla artan nüfusa ayak uyduramayacak kadar yavaş olduğu konusunda uyardı. Raporda, "Kadın sünneti uygulaması azalıyor ancak yeterince hızlı değil" denildi.

Yanlışlıkla kadınların cinselliğini kontrol altına aldığına inanılan bu uygulama, ciddi kanamalara ve hatta ölüme neden olabiliyor. Kızlar bebeklikten ergenliğe kadar değişen yaşlarda bu işleme tabi tutulmaktadır.

İşlem, uzun vadede idrar yolu enfeksiyonlarına, adet sorunlarına, ağrıya ve doğum komplikasyonlarının yanı sıra depresyona, düşük özgüvene ve travma sonrası stres bozukluğuna yol açabilir.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell yaptığı açıklamada “Daha fazla sayıda kızın daha genç yaşlarda, çoğu beşinci yaş günlerinden önce bu uygulamaya tabi tutulduğu yönünde endişe verici bir eğilim görüyoruz. Bu, müdahale penceresini daha da daraltıyor” dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN