EDAŞ’ın süvarileri kar kış dinlemiyor

EDAŞ’ın süvarileri kar kış dinlemiyor

Dondurucu soğukların etkili olduğu Erzurum’da yaşana elektrik arızaları, atlı ekiplerin zorlu yolculuğun ardından gideriliyor.

Kentin ‘Pasinler-1 enerji nakil hattı’nda meydana gelen arızayı gidermek için yola çıkan atlı ekipler, Palandöken Dağı arkasındaki bölgeye 3 saat süren zorlu yolun ardından gelebildi. Buz tutan direklere tırmanarak, arızayı çözen ekiplerle ilgili Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş bilgi verdi.

Vatandaşların elektriksiz kalmaması için gece gündüz çalışıldığını ifade eden Akbaş “Ekiplerimiz şu anda bu doğa şartlarında arızaları gidermek için çalışıyor. Arıza yerlerine kızak, at, kar motosikleti ve snowtrack araçlarla arızanın olduğu yerlere ulaşıyor.

Arızaların büyük bir bölümü hat ve direklerin buz tutmasından kaynaklanıyor. Personelin buz tutmuş direğe çıkması ve onu tamir etmesi, 15-20 metrelik direklerin üzerinde çalışması çok kolay değil. İnsanlar ayakta zor dururken, arkadaşlarımız yukarı tırmanıp arızaları gidermeye çalışıyorlar” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN