EDevlet KYK yurt başvuru ekranı! 2018 KYK yurt başvuruları için geri sayım

EDevlet KYK yurt başvuru ekranı! 2018 KYK yurt başvuruları için geri sayım

E-Devlet KYK yurt başvuru ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. 2018 KYK yurt başvuruları için artık çok az bir zaman kaldı. Milyonlarca öğrenciyi bünyesinde bulundurarak yurt ve burs imkanı sağlayan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bu yılki yurt başvuruları başlıyor. E Devlet üzerinden yapılacak başvurular hakkındaki tüm detayları ve başvuru sayfasını karar.com'dan görebilirsiniz.

E-Devlet ile KYIK yurt başvursu yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları 3 Eylül 2018'de başlıyor. E-Devlet sistemi üzerinden alınacak olan KYK yurt başvurularının nasıl yapılacağını ve tüm detaylı açıklamaları sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. İşte EDevlet KYK yurt başvuru ekranı ve kapsamlı bilgiler.

KYK YURT BAŞVURULARI 3 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Yüz binlerce gence ev sahipliği yapan KYK, 2018-2019 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularını 3 Eylül’de almaya başlayacak. Milyonlarca öğrenci üniversiteli olmanın heyecanını yaşarken Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu da yeni eğitim-öğretim yılı için yurt başvurularını almaya hazırlanıyor.

BAŞVURULAR 3-10 EYLÜL'DE E-DEVLET'TEN

3 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan KYK yurt başvuruları, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine e-Devlet üzerinden alınacak ve 10 Eylül Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek. Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK’ün bilgi sistemi üzerinden alınacağı ve hatalı öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol etmesi önem taşıyor.

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek.

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi alması veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olması gerekiyor. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye Kurumun resmi internet adresinden (yurtkur.gsb.gov.tr) ulaşabilecek.

E-DEVLET 2018 KYK YURT BAŞVURUSU EKRANI İÇİN TIKLA

7/24 ÇÖZÜM MERKEZİ

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulmak için 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), başvuru süresince de öğrencilerin hizmetinde olacak. Öğrenciler, 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK İL MÜDÜRÜ'NDEN KAYSERİ'YE YURT MÜJDESİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü, yurt ve burs başvurularının 3 Eylül’de başlayacağını hatırlattı ve Kayseri’ye 3 yeni yurt müjdesi verdi.

1961 yılında kurulan ve 57 yıldır öğrencilere hizmet veren KYK’nın, barınma, beslenme, kredi ve burs verme, çeşitli sportif ve kültürel faaliyetlerde öğrencileri geliştirme alanlarında hizmet verdiğini belirten Terzi, bu yıl KYK hizmetleri kapsamındaki yurt, kredi ve burs başvurularının 3 Eylül’de online ortamdan başlayacağını ifade etti.

BU YIL KAYSERİ'DE BİN 800 KIZ, BİN 700 EKREK ÖĞRENCİ ALINACAK

Kayseri’de geçen yıl 3 yeni yurt açıldığını ve KYK Kayseri tarihinde ilk kez başvuran tüm öğrencilerin yurda alındığını belirten Terzi, bu yıl da aynı performansı sergilemek için gayret sarf edeceklerini dile getirdi. Kayseri’ye 2018-2019 eğitim-öğretim yılında biri hazır olmakla birlikte 3 yeni yurt yapılacağını kaydeden Terzi, “Bu yıl Erciyes Üniversitesi Şehitler Kampüsü içerisinde bulunan 750 kişilik yeni bir yurdumuz olacak. Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanlığından buranın tahsis yazısını bekliyoruz. Abdullah Gül Üniversitesi kampusünde bin kişilik yurt inşaatımız ihaleye çıkmak üz

ere. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu olarak inşaatını kendimizin yapacağı, Develi’de 250 kişilik yurt açma çalışmalarımız var. Bu kapsamında bu yıl bin 800 kız öğrenci, bin 700 erkek öğrenci alacağız” dedi.

“ÖĞRENCİLER ÖĞRENCİLİK HAYARINI SADECE DEVLET YARDIMIYLA GEÇİREBİLİR”

KYK’ya başvuran öğrencilerin hem yurt hem de kredi ya da burs imkanında faydalandıklarını söyleyen Terzi, KYK’nın öğrencilere sunduğu imkanlara dair şu bilgileri verdi: “İki tip yurdumuz var; genel yurt yani ranzalı sistemde olanlar, ki en eski olan Erciyes ve Gevher Nesibe Yurdumuz bu tip yurtlardandır. Onun haricindeki 9 yurdumuz da kapasitesi yüksek yurtlar. Genel yurtlarda ayda 145, kapasitesi yüksek yurtlardan da seviyesine göre en fazla 250 TL alırız. Bu ücret karşılığında devlet bize kaydolan tüm öğrencilere akşam yemeği için 7 buçuk, sabah kahvaltısı için 3 buçuk TL’lik devlet yardımı yapıyor. Ayrıca, şehit çocukları, gazi çocukları, yurtlarda yetişen öğrencilerle, yüzde 40 engeli olanlar gibi yurtlara öncelikli kabul ettiğimiz ayrıcalıklı öğrencilere 10 TL daha veriyoruz. Devlet yurduna giren bir öğrenci çok rahat ailesinden para almadan yemek ve kredi yardımıyla beraber öğrencilik hayatını bitirebilir. İsteyen her öğrenciye ayda 470 TL kredi veriyoruz. Öğrenci bunu mezun olduktan iki yıl sonra geri ödüyor. Bunun dışında ayrıcalıklı öğrencilerimize ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilerimize verdiğimiz burslarımız var. Bunlar da 470 TL, ancak geri ödemesi yok.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN