AK Parti, EYT'de ortalama maaşları açıkladı! EYT'de dikkat çeken asgari ücret detayı

AK Parti, EYT'de ortalama maaşları açıkladı! EYT'de dikkat çeken asgari ücret detayı

2023 yılının gelmesiyle birlikte alevlenen EYT sorununa dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile birlikte EYT'li kişilerin maaşını duyurdu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme ile birlikte verilecek maaş miktarı açıklandı. Peki EYT'liler ne kadar maaş alacak? İşte tüm detaylar...

AK Parti Milletvekili EYT maaşlarını açıkladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için meclise sunulan düzenleme geçtiğimiz gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınarak kabul edildi. EYT düzenlemesi ile birlikte binlerce EYT'li vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde uzun bir kuyruğa neden oldu.

ANKA tarafından aktarılan habere göre teklifte imzası yer alan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir önemli açıklamalarda bulundu. Komisyonda yaptığı konuşmasında ortalama aylık tutarı ile emeklilik maaşlarını açıkladı.

Uğur Aydemir açıklamasında, "SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 795 lira, BAĞ-KUR’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira.” ifadelerine başvurdu. Açıklanan ortalama maaşın asgari ücretin çok az üzerinde yer alması dikkat çekti.

ggu0e6p2b2.jpg

EYT'ye ayrılan bütçe duyuruldu!

2022 yılı itibariyle gündemde yer alan EYT'ye dair önemli adımlar atılıyor. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesi itibariyle ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkında sahip olacağı belirtiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'li emekliler için ayrılan bütçeyi de paylaştı.

Dudak uçuklatan rakamların yer aldığı bütçeye göre 120 milyar TL ile 150 milyar TL arasında yer alacağını duyurdu. Ayrılan bütçenin 150 milyar TL olması durumunda EYT'lilere martta bağlanacak olan emekli aylığı ile birlikte bütçenin aylık 15 milyar TL olması tahmin ediliyor.

1200x628-emeklilerin-dort-gozle-bekledigi-emekli-maasi-ve-bayram-ikramiyeleri-yarindan-itibaren-hesaplara-yatirilacak-800-ogimage.jpg

EYT'li sayısı yarı yarıya düşecek!

Yapılan açıklamalara göre en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'ye yükseldi. Ortalama emekli aylığı ise yüzde 30 oranında yapılan zam ile birlikte 9-10 bin TL'ye kadar yükseldi. Tahminlere ve hesaplamalara göre ise 2023 yılının mart ayında 1,5-1,6 milyon civarında vatandaşın EYT'den faydalanması bekleniyor.

Memur vatandaşların emeklilik sonrasında çalışma hakkı bulunmadığından dolayı EYT emeklisi için tahmin edilen sayı 1,1-1,2 milyon kişi aralığında yer alabilir. Bu durumda ise başta belirlenen emekli sayısı yarı yarıya düşmüş olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN