Altın kayışı koparıyor! Ünlü ekonomist tarih verdi "rekora hazır olun"

Altın kayışı koparıyor! Ünlü ekonomist tarih verdi "rekora hazır olun"

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken, altının geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklama Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel’den geldi. Altının yatırımcısını mutlu edeceğine dikkat çeken Öngel, “rekora hazır olun” dedi…

Altın piyasasındaki hareketlilik uzun zamandır devam ederken son olarak Cuma günü İran’ın İsrail’e saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haber akışıyla piyasalardaki oynaklık daha da arttı. Öyle ki hafta sonu artan oynaklığın ardından gram altın 2.451 lira seviyesinde gözlemlendi.

ONS ALTINDAN YENİ REKOR GELDİ

Ons altın fiyatıysa Cuma günü 2.432 dolara kadar çıkarak rekor tazeledi. Ons altın şuan 2.365 dolar seviyesinden işlem görüyor.

altin-1-001.jpg

KÜRESEL BORSALARDA DALGALANMAYI TETİKLEDİ

İran tarafından İsrail’e yapılan saldırının ardından devam eden gerginliğin piyasalara etkisini değerlendiren Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, “İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Öngel ardından, “Altının güvenli liman olma özelliğinden dolayı zaten yüksek olan talebin artmasıyla beraber ons başına 2.400 dolara kadar yükseliş gözlemlenirken, mevcutta 2.355 dolar seviyelerinde bulunmakta. Bu arada en büyük yatırım bankası holdinglerinden olan Goldman Sachs’ta yıl sonu altın fiyatı tahminini 2.300 dolardan 2.700 dolar/ons seviyesine çıkardı” dedi.

altin-001.jpg

YATIRIMCI BU YIL MUTLU OLACAK

Jeopolitik risklerin varlığını korumasının altın yatırımcısını bu yıl mutlu edeceğini vurgulayan Öngel, sözlerini şöyle noktaladı:

"Petrol tarafında ise 90 dolar/varil seviyelerinin test edildiği bir ortamda İsrail'in muhtemel bir karşı saldırısı durumunda 100 dolar seviyelerinin görülmesi ve bu durumun küresel enflasyon üzerinde olumsuz bir baskı oluşturması kaçınılmaz gözüküyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN