Altında düşüşe az kaldı! Gümüş için tehlike çanları çalıyor

Altında düşüşe az kaldı! Gümüş için tehlike çanları çalıyor

Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, gümüş fiyat tahminlerini yükseltirken altın fiyatı için beklentilerini düşürdü. Banka, 2024 sonu için ons gümüş fiyatını 30 dolara, 2025 sonu için ise 32 dolara çıkardı.

Commerzbank, bugün yayınladığı raporda, gümüş fiyatları için 2024 ve 2025 sonuna yönelik tahminlerini yükseltti. 2024 yılı sonu için ons gümüş fiyatı tahminini 29 dolardan 30 dolara çıkaran banka, 2025 yılı sonu beklentisini ise 31 dolardan 32 dolara güncelledi. Commerzbank’ın bu revizyonu, gümüşün gelecek yıllarda daha yüksek fiyat seviyelerine ulaşabileceği yönünde bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Raporda, gümüş fiyatlarının artış beklentisinin, endüstriyel talebin ve yatırımcı ilgisinin devam etmesine dayandığı belirtildi. Banka, özellikle elektronik, güneş enerjisi ve elektrikli araçlar gibi sektörlerde gümüş talebinin artmasının, fiyatları yukarı yönlü destekleyeceğini öngörüyor.

ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Buna karşılık, Commerzbank, ons altın fiyatlarının 2024'ün ikinci yarısında gerileyeceğini öngördü. Banka, ons altın fiyatının 2024'ün ikinci yarısında 2300 dolar seviyesine düşeceğini tahmin ediyor. Bu beklenti, küresel ekonomik büyümenin toparlanması ve faiz oranlarının yükselmesi ile altına olan talebin azalabileceği düşüncesine dayanıyor.

PİYASALARDAKİ GÜNCEL DURUM

Şu anda uluslararası piyasalarda spot gümüş fiyatı, düne göre yüzde 0,97 kayıpla 31,67 dolardan işlem görüyor. Altın ise yüzde 0,2 kayıpla 2415 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN