‘Bizim kimseye küsme hakkımız yok’

‘Bizim kimseye küsme hakkımız yok’

Bakan Nihat Zeybekci, küresel şirketlerin CEO’larıyla bir araya geldi. Zeybekci, “Terör tuzağına düşmeyin. Bizim kimseye küsme hakkımız yok. Dostlarımızı anlamıyorlarsa bizi anlamadılar diye belki alınganlık yapabiliriz” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘Sizde Türkiye’ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin’ sloganıyla küresel şirketlerin üst yöneticilerinin (CEO) Türkiye’yi anlattığı “Türkiye İmaj Kampanyası”nın tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, terör örgütlerinin kazanmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek, sonuna kadar ABD’den Almanya’ya, İzlanda’ya, Rusya’ya, Dubai’ye, Bahreyn’e ve Riyad’a kadar dünyanın her yerindeki dostlara ‘Gelin bu tuzağa düşmeyelim’ diyeceklerini söyledi.

Zeybekci, “Geldiğimiz noktada dostlarımızın kendi dilleriyle, halleriyle, sempatik tavırlarıyla, anlatımlarıyla Türkiye’yi anlatmaya başladıkları bir süreç yaşayacağız. Kampanya ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacak” dedi. Zeybekci, kuruluşlarla bir araya gelerek hain darbe girişimi sonrası Türkiye ve Türk ekonomisini anlatmak için bir şeyler yapmaları gerektiğini konuştuklarını anlattı. Söz konusu kampanyaya ilişkin proje kendilerine sunulduğunda kabul ettiklerini ve proje hakkında küresel şirketlerin üst yöneticileri ile görüştüklerini, üst yöneticilerin projeye çok olumlu yaklaştığını dile getiren Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gelin Türkiye’yi kendi gözlerinizle görün, kendi hikayenizi burada keşfedin. Biz geldik, Türkiye’de yaşadık.’ Yaşadıklarıyla ilgili küçük birer parçayı da anlatmalarını istedik kendilerinden. Hakikaten içtenlikleriyle, o duygularıyla bunu anlattılar. Bizim kimseye küsme hakkımız yok. Dostlarımızı anlamıyorlarsa bizi anlamadılar diye belki alınganlık yapabiliriz. Ama bizi anlayamayan dostlarımız için biz diyelim ki ‘kendimizi anlatamadık.’ Biz bıkmadan, usanmadan anlatacağız, küsmeyeceğiz.”

Zeybekci, Avrupa’da Türkiye aleyhine yapılan kampanyalara değinerek, AB ile Türkiye’nin müthiş bir başarı hikayesi olduğunu, 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmi bulunduğunu ve AB’nin Türkiye’nin birinci ticari ortağı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN