Bloomberg'ten 'tasarruf' iddiası: Kamu personelinde kısıtlamaya gidilecek

Bloomberg'ten 'tasarruf' iddiası: Kamu personelinde kısıtlamaya gidilecek

İktidarın sıkı ekonomi politikaları çerçevesinde, kamuda işe alımların azaltılacağına dair iddialar gündeme geldi. Bloomberg'ün iddiasına göre önümüzdeki zamanlarda yalnızca emekli olan personellerin yerine yeni işe alım yapılacak.

Yüksek enflasyonla mücadele kapsamında iktidarın uygulamaya başladığı yeni ekonomi politikaları, dar gelirli vatandaşları derinden etkiliyor.

KAMUDA PERSONEL ALIMINA KISITLAMA

Bloomberg'in iddiasına göre, kamuda işe alımlarda kesintiye gidilecek ve önümüzdeki dönemde sadece emekli olan personellerin yerine yeni personel alımları yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın verilerine göre, Mart 2024 itibarıyla kamuda istihdam edilenlerin sayısı 5 milyon 238 bin 424'e yükseldi. Bu rakam, son 20 yılda kamuda çalışanların sayısının yüzde 100 arttığını gösteriyor.

Türkiye genelinde istihdam edilen toplam 32 milyon kişiden neredeyse her 6 kişiden biri kamuda çalışıyor. Mart 2024 sonunda kamu çalışanlarının 3 milyon 471 bin 190'ı kadrolu, 378 bin 13'ü sözleşmeli olarak istihdam edilirken, 1 milyon 237 bin 626 kişi sürekli işçi statüsünde görev yapıyor. Ayrıca, geçici olarak istihdam edilen 48 bin 148 işçi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN