Elektrikli otomobilde menzil rekorunu Alman devi kırdı! 14 saat boyunca yol gitti ve şarjı bitmedi

Elektrikli otomobilde menzil rekorunu Alman devi kırdı! 14 saat boyunca yol gitti ve şarjı bitmedi

Elektrikli otomobil sektörü günden güne gelişim gösteriyor! Alman devi ise elektrikli otomobilde menzil rekoru kırdı! 14 saat boyunca yol gitmesine rağmen şarjı bitmedi...

Mercedes-Benz, elektrikli otomobil dünyasında devrim yaratan bir başarıya imza attı. Vision EQXX modeli, tek bir şarjla 1.010 kilometre yol kat ederek, elektrikli araçlar arasında yeni bir menzil rekoru kırdı. Bu, Riyad'dan Dubai'ye uzanan ve 14 saat 42 dakika süren bir yolculukta gerçekleşti. Yolculuğun sonunda, aracın hala 309 km daha gidebilecek menziline sahip olduğu açıklandı.

Vision EQXX, sadece uzun menziliyle değil, aynı zamanda enerji verimliliğiyle de dikkat çekiyor. Ortalama 7,4 kWh/100 km tüketim değeriyle, klima açıkken bile inanılmaz bir verimlilik sunuyor. Bu başarının arkasında, aracın 0,17 Cd gibi düşük bir sürtünme katsayısına sahip olması ve 900V'luk elektrik mimarisiyle desteklenen silikon karbür inverter gibi yenilikçi teknolojiler yatıyor.

Solar-roofed Mercedes Vision EQXX hypermiles toward Tesla overthrow

Mercedes, Vision EQXX'te kullandığı ısı pompası gibi yenilikçi sistemlerin bazılarını gelecekteki elektrikli CLA modelinde de kullanmayı planlıyor. Ayrıca, Alman otomobil devi, bu konseptle test ettiği teknolojileri MMA platformunda da kullanacak.

100 kWh'lık silikon anotlu batarya sayesinde yüksek menzil sunan Vision EQXX, aynı zamanda farklı parçalardan atık ısı toplayabilen bir ısı pompalı termal yönetim sistemine sahip. Bu sistem, aracın enerji verimliliğini artırarak uzun menzillere ulaşmasını sağlıyor.

Mercedes en verimli aracını tanıttı - Otomobil Haberleri

Mercedes-Benz, Vision EQXX ile elektrikli otomobillerin menzil ve verimlilik konusundaki mevcut sınırları zorluyor. Bu başarı, elektrikli otomobil teknolojisindeki gelişmelerin sadece başlangıcı olabilir. Mercedes'in bu yenilikçi yaklaşımı, sürdürülebilir ve verimli ulaşımın geleceği için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN