Faiz oranları 4 ayın en düşük seviyesine düştü

Faiz oranları 4 ayın en düşük seviyesine düştü

1 Kasım seçim sonuçlarının finans piyasalarındaki etkisi faizlere de yansıdı. Faiz oranları son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Tahvil-bono piyasasında iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi genel seçim sonuçlarının ardından yüzde 9,60 ile 10 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Geçen haftanın son işlem gününde genel olarak yatay bir seyir izleyen iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, haftayı yüzde 10,18 seviyesinden tamamlamıştı.

Faizler artık tek hane

Resmi olmayan genel seçim sonuçlarına göre AK Parti'nin iktidarı tek başına elde etmesinin etkisiyle yeni haftaya sert düşüşle başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, yüzde 9,60 ile yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesini gördü.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 9,22 ile 5 Haziran'dan bu yana gördüğü en düşük seviyesine indikten sonra şu dakikalarda yüzde 9,27 seviyesinde dengelendi.

Analistler, teknik olarak iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizinde yüzde 9,50 - 9,60 bandının güçlü destek konumunda olduğunu belirterek, siyasi ve ekonomik istikrar fiyatlamasının ardından piyasaların tekrar ABD verilerine odaklı seyrine döneceğini kaydediyor.

Konut kredi faizlerini ucuzlatacak

Gösterge tahvil faizlerinde yaşanan sert düşüş özellikle konut kredilerinde etkisi yüksek olacak. Hanehalkı kredi kullanımında özellikle konut kredilerinin yüksekiği ve kredi kullanım oranındaki artış faizlerdeki düşüşün en fazla bu piyasada etki etmesine yol açmaktadır. 

Faiz oranlarının yeniden tek haneye inmesi ile konut kredi kullanımında artışa yol açabilir. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN