Fed'in 2018'e kadar faiz artırması beklenmiyor

Fed'in 2018'e kadar faiz artırması beklenmiyor

ABD merkezli uluslararası finansal hizmetler şirketi Morgan Stanley, ABD Merkez Bankasının (Fed) 2018'e kadar faiz artırımı yapmayacağını öngördüğünü bildirdi.

Morgan Stanley'nin "ABD Ekonomisi Yaz Görünümü" adlı raporunda, Amerikan ekonomisindeki belirsizlikler ve küresel ekonomideki riskler nedeniyle, Fed'in bu sene ve gelecek yıl faiz artırımı yapmayacağının tahmin edildiği belirtildi.

Raporda, ABD ve dünya genelinde büyümenin desteklenmesi için finansal koşulların "nötr" veya "büyümeyle bağdaşır" durumda olmasının gerekliliğine dikkat çekilirken bunun gerçekleşebilmesi için "Fed'in sahanın dışında kalması gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

ABD ekonomisinin yavaşladığına ve enflasyonun hala Fed'in yüzde 2'lik hedefinin altında bulunduğuna işaret edilen raporda, "Enflasyonla ilgili beklentiler dik biçimde düştü. Bu koşullar altında Fed politikasını belirleyenlere yeni faiz artışlarının gerekli olduğu kanaatini verecek bir şey var mı?" sorusuna "Hayır" cevabı verildi.

Raporda, söz konusu nedenler yüzünden, Morgan Stanley'nin daha önce yaptığı Fed'in bu yıl bir, gelecek sene de iki faiz artırımı öngörüsünü ortadan kaldırdığı kaydedildi.

Yaklaşık 10 yılın ardından geçen sene aralık ayında faizleri ilk defa artıran Fed, bu sene faizleri henüz yükseltmedi. Fed'in bir sonraki faiz kararı gelecek çarşamba günü temmuz toplantısının ardından açıklanacak.

NEW YORK/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN