Geliyor, gelmekte olan... Finans devi altın için tarih verdi: O rakamı duyan halaya kalkacak

Geliyor, gelmekte olan... Finans devi altın için tarih verdi: O rakamı duyan halaya kalkacak

Finans devi altını işaret ederek rakam verdi. Tarihi rekoru gösteren tahminleri duyan yatırımcılar soluğu kuyumcuda alıyor. O rakamı görenler heyecandan yerinde duramıyor. İşte o rakam...

Altın tarafında günden güne yeni analizler geliyor. Finans devi tarafından yapılan son analizde tarihi rekor işaret edildi. Altın fiyatlarında rakam vererek konuşan finans devi o tarihi işaret etti. Bu öngörüleri görenler altını bozdurmaktan vazgeçecek.

TAHMİNLER 6 AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞECEK

Finans Devi Citi Research tarafından yapılan altın analizi dünya genelinde konuşuluyor. Ons altın tahmininde bulunan Citi, tarihi rekoru işaret etti. Ülkemizde dolar kuru ve ons altın tarafından desteklenen altın piyasası, bu öngörülerin gerçekleşmesi halinde tarihi rekora ulaşabilir. Citi'ye göre, bu tahminlerin önümüzde 6 - 18 ay içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

1x-1-001.jpg

ÖNCE YÜZDE 6,8 SONRA YÜZDE 40 ARTACAK

Citi analistlerinin paylaştığı rapora göre, ons altın 6 - 18 ay içerisinde 3 bin dolara kadar yükselecek. Ons altındaki bu yükselişin nedeni olarak jeopolitik gerilimler işaret edildi. Yükselişin önünü açan bu olayların ardından yatırımcıların güvenilir liman altına yöneleceği belirtiliyor. ABD faiz oranlarına da değinen analistler, altın kurunun faiz oranlarından ve dolar kurundan ayrışmasıyla, merkez bankalarının altın alımı yapmasıyla piyasanın etkilendiğini paylaştı.

Citi Research'ın açıklamalarına göre, 2024 - 2025 tarihlerinde altın fiyatları yüzde 6,8 oranında artarak önce 2.350 dolar, sonra yüzde 40 oranında artarak 2.875 dolara yükseleceğini öngörüyor. Spot altında fiyatlar ise yüzde 0,2 oranında artışla 2.387 dolar seviyelerinden işlem gördüğü paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN