Gram altına kibrit çakıldı! Fırsatı duyan kuyumcuya koşuyor... Dünyaca ünlü banka açıkladı

Gram altına kibrit çakıldı! Fırsatı duyan kuyumcuya koşuyor... Dünyaca ünlü banka açıkladı

İnişli çıkışlı bir seyir izleyen altın fiyatları son zamanların en yüksek rakamlarını görürken bunu duyanlar kuyumcuya koşacak. Öyle ki gram altına resmen kibrit çakıldı! Dünyaca ünlü bankadan gelen bu açıklama sonrasında duyan kuyumcuya koşacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bank of America'nın (BofA) tarafından yapılan son tahminler kapsamında yeni veriler paylaşıldı. Bir yandan Orta Doğu'daki gerilimin azalmasıyla altın fiyatlarında düşüş görülmesi, bir yandan da ABD'den gelecek verileri ve Fed'in faiz politikalarını takip etmesi altın fiyatlarındaki yeni seyri belirleyecek.

altin-5.jpg

2025’TE BAKIR FİYATLARI TIRMANIYOR

Bank of America'nın (BofA) son tahminleri yatırımcılar için önemli bilgiler sunarken edinilen bilgilere göre bakır fiyatları 2025'te ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026'da ise 12 bin dolara kadar çıkacak. Bunun yanı sıra alüminyum için 2025 yılında ton başına 2 bin 250 dolar öngörülüyor.

altin-3.jpg

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Ortadoğu'daki gerilimin azalması altın fiyatlarına da etki etti. Öyle ki geçtiğimiz günlerde İsrail-İran arasında yükselen tansiyon sonrasında tarafların sakinleşmesi ile beraber ons altın fiyatı 2 bin 295 dolara kader düşüş gösterdi. Şimdilik piyasalardaki komisyonsuz gram altın fiyatı ise 2 bin 406 liraya kadar düştü.

Tüm bunların yanı sıra altındaki düşüş eğilimi devam ederken ons altın fiyatı günlük bazda neredeyse yüzde 1 oranın da kayıplarla 2 bin 300 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın yüzde 0,7 düşüşle 2.415 TL seviyesinde işlem görürken, çeyrek altın ise 3 bin 949 TL'den alıcı buluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN