İşverenler kara kara düşünüyor! 100.000 TL maaşa işçi bulunamıyor. Yapılan işi görünce şok olacaksınız

İşverenler kara kara düşünüyor! 100.000 TL maaşa işçi bulunamıyor. Yapılan işi görünce şok olacaksınız

Türkiye'de yaşanan enflasyon ile birlikte maaşlara yeni düzenleme gelmiş durumda. Özellikle pandemiden sonra vatandaşlar iş seçim konusunda daha dikkatli olurken gelen son haber herkesi şaşkına çevirdi. İşverenler kara kara düşünüyor! 100.000 TL maaşa işçi bulunamıyor. Maaş skalalarını görenler şaşkınlık geçiriyor. İşte 100 bin TL maaşla işçi aranan meslekler...

Son dönemde işçi bulma sıkıntısı tüm sektörlerde devam etmekte. Pandemiden sonra birçok kişi her mesleği yapmamaya başladı. Hal böyle olunca maaş skalaları yükselmek zorunda kaldı. Özellikle sanayi ve inşaat sektöründe çalışacak eleman bulunamaz hale gelmiş durumda. İşverenler 100.000 TL maaşa işçi bulamıyor.

İŞVERENLER İŞÇİ BULAMIYOR! MAAŞLAR 100 BİN TL'YE ULAŞTI

14 çeyrektir artan işsizlik Şubat 2024 itibarıyla yüzde 8.7 ile 2013'ün mart ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. İşverenler işçi aramakta zorluk çekerken gelen maaş haberleri herkesi şaşkına çevirmekte. Özellikle sanayi sektöründe maaşlar astronomik seviyelere çıktı. Sanayi ve inşaat sektörleri başta olmak üzere, özellikle kaynakçı bulunamaması, işleri durma noktasına getirdi. Kaynakçı maaşları 100 bin liranın üstüne çıkarken, aynı sektörde çalışan mühendislerin maaşı 50-60 bin lirada bulunuyor.

b56.png

DEPREMDEN SONRA ÇALIŞAN SAYISI AZALDI

Depremden sonra ise inşaat sektöründe büyük bir işçi boşluğu yaşanmaya başladı. Sektördeki istihdam sayısı 6 yıl önceki seviyenin altına inerek 1.5 milyona kadar düşerken, kepçe ve vinç operatörlerinin maaşları da 120 bin liralara çıkarak, mühendisleri geçti. İnşaat sektöründe günlük yevmiyeler, özellikle deprem bölgesindeki büyük talebin etkisiyle 3.500 liraya kadar yükseldi.

yeni-proje-2024-05-03t105229-937.jpg

Sanayici tarihin en yüksek dolar bazlı fiyatlamanın yaşandığını söylüyor. Fabrikada ortalama mavi yaka maaşları 60 ile 90 bin liraya kadar çıktı. Elektrik şefi, kaynak ustası, kalıpçının aylık kazancı 100-150 bin liraya çıkmış durumda. Vinç operatörü en az 150 bin TL istiyor. İnşaat işçilerinin maaşları ustalarda 60 bin liraya kadar çıkıyor. Maaşlar mesailer ile birlikte aylık 70-80 bin liraları buluyor. Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan, "Dolar bazında tarihteki en yüksek maaşı verir duruma geldik" dedi. AYSAD Başkanı Sait Salıcı da, "Burada da ev bulma sıkıntısı var. Mesela Türk Cumhuriyetleri'den 7-8 kişi getiriyor ama bu kadar kişiye kimse ev kiralamadığı için çalışanları için ev satın alan sanayici bile var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN