Kurunun yanında yaş da yanacak! Bu kez hem ev sahiplerine hem kiracılara kara haber

Kurunun yanında yaş da yanacak! Bu kez hem ev sahiplerine hem kiracılara kara haber

Kurunun yanında yaş da yanacak! Bu kez hem ev sahipleri, hem de kiracılar için kara haber verildi! Yüzde 25 kira sınırına alternatif olarak getirilecek yeni düzenleme merak konusu iken şimdi ise bu çıktı...

AKP'nin Haziran ayı başında TBMM'ye sunmayı planladığı vergi reformu taslağı, ev sahiplerinin vergi yükünü önemli ölçüde artırmayı hedefliyor. Bu yeni düzenleme, özellikle evlerini düşük bedelle kiraya veren mülk sahiplerini etkileyecek.

33 BİN LİRALIK İSTİSNA KALDIRILIYOR

Sözcü'nün haberine göre, taslak kapsamında, şu anda ev sahiplerine düşük kira gelirleri için uygulanan 33 bin liralık Gelir Vergisi istisnası kaldırılıyor. Bu değişiklik, ev sahiplerinin kira gelirlerinden elde ettikleri kazanç üzerinden doğrudan yüzde 15'ten başlayıp yüzde 40'a kadar çıkabilen oranlarda vergi ödemelerini gerektirecek.

Ev Sahibi Kiranın Ödenmesi için IBAN Vermezse Ne Yapılır? - Gayrimenkul Gündemi - Emlak Bilgi ve Haber Merkezi

YENİ VERGİ DÜZENİ

Yeni düzenleme, 2024 yılı itibariyle kira gelirleri üzerinden alınacak vergilerde köklü değişiklikler öngörüyor. Mevcut sistemde ev sahipleri, kira gelirlerini ‘götürü gider’ veya ‘gerçek gider’ yöntemlerinden birini seçerek vergilendiriyor. Götürü gider yöntemini seçen ev sahiplerinin vergi matrahı, her yıl belirlenen muafiyet tutarına göre azaltılıyor. Bu yıl için belirlenen muafiyet tutarı 33 bin lira olup, bu tutarın altında kalan kira gelirlerinden vergi alınmıyor. Muafiyetin kaldırılmasıyla birlikte, bu avantaj ortadan kalkacak ve düşük kira gelirleri bile vergiye tabi olacak.

En çok konut satılan iller belirlendi: İlana konulduğu anda satılıyor!

VERGİ YÜKÜ ARTACAK

Muafiyetin kaldırılması, özellikle evlerini düşük bedellerle kiraya veren mülk sahipleri için vergi yükünün artması anlamına geliyor. Yeni vergi oranları, ev sahiplerinin bir yılda elde ettikleri kira gelirleri üzerinden, herhangi bir indirim uygulanmadan, doğrudan yüzde 15 ile başlayıp yüzde 40'a kadar çıkacak şekilde belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN