Memur ve emeklilere maaş zammı şoku! 1 Temmuz'da büyük şoka hazır olun

Memur ve emeklilere maaş zammı şoku! 1 Temmuz'da büyük şoka hazır olun

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam hakkında kritik detay paylaşıldı. Uzman isimden gelen açıklamalara göre, 1 Temmuz 2024 zamlarına hazır olun. Milyonlarca memur ve emekli bu zamlarla şoka uğrayacak. İşte kritik detay...

BURAK ÖZTOPRAK

Emekli ve memur maaşlarına yılda iki kere zam yapılıyor. Ocak - Temmuz aylarında yapılan zamlar için milyonlar nefesini tuttu. Yılbaşında gelen zamlardan memnun olmayan memur ve emekliler yönünü Temmuz ayına çevirdi.

TEMMUZ ZAMMINDA KÖTÜ SENARYO

Emekli ve memur maaşlarına enflasyona oranla zam yapılıyor. Enflasyon zammının yanı sıra refah payı da ekleniyor. Yüksek oranda zam yapılması beklenen temmuz ayı için uzman isimden kötü haber geldi. Paylaşılan senaryonun gerçekleşmesi halinde ocak ayında yaşanan zam sorununun temmuz ayında yeniden gündeme gelmesi öngörülüyor.

1453745.jpg

ENFLASYON MİNİMUM SEVİYEDE TUTULACAK

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu'dan temmuz ayı için kötü haber geldi. Ekonomi yönetimi seçim sonrasına kalmasıyla kötü haberi verdi. Vergi ve zamları yılık ilk 6 ayı içerisinde enflasyonun yüksek çıkmaması dolayısıyla ertelendiğini işaret etti.

Babuşcu'nun açıklamasına göre 1 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak maaş zamlarının ardından vergi ve diğer zamlar da yapılacak. İlk 6 ay içerisinde maaşların düşük zamlanması için 6 ay boyunca enflasyonu minimum seviyede tutulacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN