Numan Kurtulmuş'tan Booking.com açıklaması

Numan Kurtulmuş'tan Booking.com açıklaması

booking.com kapatılan ve Türkiye'de erişimi yasaklanan siteler arasında yer alıyordu. Birçok kullanıcının tatil ve otel araştırması yaptığı booking.com 'un kapatılması diğer tatil sitelerin de daha çok rağbet görmesine neden olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş booking.com'un kapatılması ve yeniden açılması ile ilgili bir açıklamada bulundu. Bu açıklama booking geri mi geliyor sorusunu akıllara getirdi. Numan Kurtulmuş booking.com açılacak mı sorularına cevap verdi.

CNN Türk'de konuşan Kültür ve Turizm bakanı Numan kurtulmuş booking.com'un açılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Booking'in kapatılması sonucu son durum hakkında açıklamalarda bulundu ve booking.com 'a Türkiye'de erişimin yapılması gerekmektedir ifadelerine yer verdi. 

Booking'de son durum nedir sorusuna şöyle yanıt veren Numan kurtulmuş bu konu hakkındaki tüm soru işaretlerini de kafalardan silmiş oldu.

NUMAN KURTULMUŞ'TAN booking.com AÇIKLAMASI

“Öncelikle şunu söyleyeyim Booking’in kontrollü olması lazım ama kısıtlama olmaması lazım. Herkesin bunu kullanabilmesi, Türkiye’den rezervasyonun yapılması gerekir. Serbest piyasa bakımından da bu önemli.”

Booking nedir?

Dünyadaki ve Türkiye'deki tüm otelleri ve tatil alanlarını kapsayan bir sitedir. Booking'den otellere rezervasyon yapılır ve otellerin hemen hemen hepsi görünür. Ayrıca diğer tatil olanaklarından ve fırsatlarından yararlanılır. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açığı davada mahkeme Booking.com'un Türkiye'dek faaliyetlerini tedbiren durdurma kararı aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, online rezervasyon portalı Booking.com'un Hollanda menşeli olması nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararı verildiği iddialarına yönelik, "Bunlarla hiç alakası yok. Bu dava 2015 yılında açıldı. O zaman Türkiye ile Hollanda'nın ilişkileri lale gibiydi." dedi. Gürcün, Booking.com'un, Türkiye'de, Türk vatandaşlarına Türkiye sahillerindeki otelleri (rezervasyon) satmaya başladığını ifade ederek, "Mahkemeye bu nedenle başvurduk. (Mahkeme) Haksız rekabet nedeniyle Booking.com'un faaliyetlerini durdurma kararı aldı." dedi.

18-01/27/kurtulmus.jpg

2017 YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Uçaklara yakıt desteğini 12 aya çıkardıklarını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ” Türkiye’deki otel kalitemiz yüksek. Devlet ve özel sektör işbirliği içinde… Uçaklara yakıt desteğimizi 12 aya yayacağız. Ayrıca kurvaziyer turizmine destek vereceğiz. 2017 yüzümüzü güldürdü. 2017 yılında 32.4 milyon turist sayısına ulaştık 26 milyar dolarda turizm geliri var. Bu sayıyı 38 milyona çıkaracağız ve gelirimizi de 30 milyar dolara çıkaracağız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin turizm sektörünü de değerlendiren Kurtulmuş ” Türkiye’yi bu yıl parlak bir yıl bekliyor. 2015-2016 yılları arasında dibe vurulmuş durumdan kurtulduk. Almanya’daki turistler tarafından büyük ilgi var. Turizmde Avrupa pazarını kazandık. İlerleyen zamanda kongre turizmde ilk 5 de oluruz. Dünya standartlarının üstündeyiz. Ayrıca alternatif turizm sınıflarına yöneliyoruz.” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN