Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı: Marka marka indirimler yolda

Otomobil fiyatları düşüyor! Tesla ve TOGG'dan sonra rekabet başladı: Marka marka indirimler yolda

Elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artarken özellikle de yerli ve milli araba olarak yollarda boy gösteren TOGG, rekabeti ciddi derecede artırdı. Dolayısıyla neredeyse her marka sık sık indirimlere giderken Tesla ve TOGG arasında yeni rekabet başladı. İşte otomotiv sektöründeki son indirimler…

Mynet’te yer alan habere göre, hem ülkemizde hem dünyada son yıllarda otomotiv sektöründe ciddi gelişmeler yaşanırken özellikle de elektrikli otomobillerdeki değişim ve dönüşüm tüketicilerin başını döndürmeye devam ediyor. Öte yandan sektörün temsilcileri Türkiye’de pazarın 1 milyon seviyelerine işaret ettiği ve minimum 100 bin elektrikli aracın satılacağı öngörüsünde bulunuyor. Bunun yanı sıra 2023 senesinde dünya genelinde EV satışlarının 2022 senesine göre yüzde 35 oranında artış göstererek 14 milyon 182 bin adete ulaştığı bilgisi elde edildi. Bu verilerle beraber elektrikli araçların global pazar payı ise yüzde 15,8 olarak kayda geçti.

yeni-proje-16-002.jpg

TESLA’DAN GELEN İNDİRİM REKABETİ CANLANDIRACAK

Sektör temsilcilerinden Sarjagel Genel Müdürü Selçuk Nazik, TOGG ve Tesla’nın piyasadaki durumundan söz ederek, şunları söyledi:

“Bu iki marka sayesinde EV’ler oldukça popüler hale gelmeye başladı. Ayrıca Tesla'nın Türkiye'ye özel bir model geliştirmesiyle fiyatının ciddi oranda düşmesi, elektrikli araçlarda rekabeti artıracaktır. Diğer markalarda da fiyat indirimleri görmeye başlayabiliriz. Bu gelişme de tüketicinin rüzgârı belirlediğinin en net kanıtı. Asıl önemli dalgayı ise hafif ticari, mikro elektrikli araçlarla göreceğiz. Henüz ticaret alanında, lojistik ve taşımacılıkta elektrikliler karşımıza çıkmıyor. Bu araçlar yollarla buluşursa ve Eğer Çinli araçlar için gelen regülasyonlar esnetilirse, Togg’un seri üretim adetleri ve teknik servis ağı artırılırsa, çok daha fazla elektrikli araçtan söz edebiliriz.”

yeni-proje-17-001.jpg

“ELEKTRİKLİYE DÖNÜŞÜM HIZLANACAK”

2023 yılında tüm Dünya’da EV satışları bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında artış göstererek 14 milyon 182 bin adete ulaştığını, pazar payının ise yüzde 15,8 olarak kayda geçtiğini de aktaran Nazik, “Ülkemizde yıl başında hayata geçen yönetmeliğin ve Avrupa’nın Çinli markalara olan sıkı politikaları 2024 yılında sürücüleri hibrit araçlara yöneltmeye başladı. Ancak endüstrideki rüzgârı asıl yönlendirecek ve tayin edecek olan tüketiciler olacak ve vergi avantajları sebebiyle neredeyse yüzde 50 daha ucuz olan, 1000 km menzile ve yüksek konfora sahip elektriklileri Çin’in yanı sıra Avrupa ve Türkiye’de tüketicilerin keşfetmesi ile elektrikliye dönüşüm hızlanacak. Hiçbir üretici de rüzgâra karşı durmak istemez. EV araçlarda artık keskin bir düşüş veya yükseliş yerine daha dengeli bir satış grafiği göreceğiz” şeklinde öngörüsünü paylaştı.

yeni-proje-18-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN