Patronlara göre ‘Zeytin Dalı’ huzur getirecek

Patronlara göre ‘Zeytin Dalı’ huzur getirecek

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyi olan Afrin’e düzenlediği ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na iş dünyası da sessiz kalmadı. TÜSİAD Başkanı Bilecik, “Zeytin Dalı Harekâtı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

Türkiye’nin Afrin’e ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na iş dünyasından da tam destek geldi. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Terör odaklarına karşı haklı mücadelede yüreğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte” ifadelerini kullandı. Bilecik yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve yurda sağ salim dönüşleridir. Zeytin Dalı Harekâtı sayesinde sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından da Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, “TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız” değerlendirmesinde bulunarak şöyle devam etti: “Bölgemizde ve özellikle Suriye’de yaşanan otorite boşluğu sonucu aşırı gruplar ve emperyalist güçlerin maşalığını yapan PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ terör örgütleri, Türkiye’ye yakın çeşitli sınır bölgelerinde masumları katletmiş ve milletimizin can güvenliğine tehdit oluşturmuştur. Oluşan bu tehdit sonucu köklü tarihi boyunca Türk milletinin ve mazlumların özgürlüğünü, can güvenliğini ve şerefini korumak uğruna tüm varlığını seferber etmekten kaçınmayan Türk Silahlı Kuvvetleri geçtiğimiz yıl Fırat Kalkanı Harekatıyla terör örgütü ve destekçilerine İdlib ve Cerablus’ta ağır bir darbe vurmuş ve bölge mazlumlarına Türk milletinin yardım elini uzatmıştır. Bugün ise sınır güvenliğimizin sağlanmasına yönelik planlanan operasyonlardan bir diğeri olan Zeytin Dalı Harekâtı Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak ve Güney sınırlarımızda oluşturulmak istenen terör devleti fikrini yok etmek amacıyla fiilen hayata geçirilmiştir. Bu harekat ile Türk Askeri, başta Afrin’de olmak üzere terör gruplarına ve destekçilerinin terör devleti hayaline ağır darbe vururken bölge halkına da dost ve kardeş yardım elini uzatacaktır. TÜMSİAD olarak her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu kamuoyuna duyurur, Allah-u Teala’dan Mehmetçiğimizi muzaffer kılmasını dileriz.”

TÜRKİYE HAKKINI KULLANDI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, harekata ilişkin şöyle konuştu: “Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye, güneyinde bir terör koridoruna izin vermeyeceğini günlerden beri söylüyordu. Nitekim Türk Silahlı 

Kuvvetlerimiz operasyona başladı. Türkiye uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanmıştır. Bizler Türk iş alemi olarak devletimizin aldığı bu kararın sonuna kadar arkasındayız. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda, ekonomik sonuçların ne olacağı önemini kaybeder.” İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Türk iş dünyasının temsilcileri olarak, devletin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduklarını belirtti. 

SOSYAL MEDYADAN DA AFRİN MESAJLARI GELDİ

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak sosyal medya hesabından, “Önceliklerimizin başında, güvenliğimiz geliyor. Ülkemizin güvenliğini ve bölgenin barışını sağlamak amacıyla tüm terör unsurlarına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Afrin operasyonunun başarıyla amacına ulaşmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” açıklamasını yaptı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Afrin’e yönelik başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nda şanlı ordumuzu Allah muzaffer kılsın” dedi. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin’de hava harekatına başladı. Allah Ordumuzu muzaffer eylesin, Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı. Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yüksek İstişare Konsey Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ise “Kahraman Türk askerimiz, Allah yardımcınız olsun, dualarımız sizinle, zaferle gelmek nasip olsun” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN