SGK bu şartları sağlayan kişilere maaş bağlayacak! E-Devlet üzerinden hemen tek tıkla başvuru yapın: Son tarih...

SGK bu şartları sağlayan kişilere maaş bağlayacak! E-Devlet üzerinden hemen tek tıkla başvuru yapın: Son tarih...

Yeni yıl ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli değişikliklere gitti. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. SGK o kişiler için düğmeye bastı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. SGK bu şartları sağlayan kişilere maaş bağlayacak! E-Devlet üzerinden hemen tek tıkla başvuru yapabilirsiniz. Peki SGK'dan nasıl maaş alınır? Son tarih belli oldu! İşte detaylar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önemli bir değişime gitmiş durumda. Türkiye'de istihdam edilen vatandaşlar ve aileleri için çeşitli yasal haklar bulunuyor ancak çoğu kişi bu haklardan habersiz ya da bilmiyor. Bazı kişilere belirli durumlarda sosyal destek yapılmakta. Bu yönde yeni bir adım atan SGK, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren yeni bir karar aldı. SGK bu şartları sağlayan kişilere maaş bağlayacak! E-Devlet üzerinden hemen tek tıkla başvuru yapabilirsiniz. Bu fırsat bir daha gelmez.

SGK BU ŞARTLARI SAĞLAYANLARA MAAŞ BAĞLAYACAK

Oturduğunuz yerden maaş almak istiyorsanız bu şartlara dikkat edin. Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı kişilerin vefat etmeleri durumunda geride kalan aile üyelerinin refahını sağlamak amacıyla ölüm aylığı bağlıyor. Ancak bu aylıklardan yararlanmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Peki ölüm aylığı kimlere bağlanıyor? Gerekli şartlar neler?

yeni-proje-2024-05-10t113154-143.jpg

ÖLÜM AYLIĞI KİMLERE BAĞLANIR?

Ölüm aylığı, ölen sigortalının;

Eşine,

Çocuklarına,

Anne ve babasına bağlanır.

ÖLÜM AYLIĞI ALMA ŞARTLARI NELER?

Kanunun yürürlük tarihinden sonra hayatını kaybeden sigortalıların mirasçılarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için belirli koşullar bulunmaktadır:

En az 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olmalı veya,

4/1-(a) sigortalıları için, her türlü borçlanma süreleri hariç en az 5 yıldan beri sigortalı olarak çalışılmış olup, toplamda 900 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olması gerekiyor.

Bu şartlar sağlandığı takdirde ölüm aylığı hak sahiplerine bağlanıyor.

yeni-proje-2024-05-10t113206-320.jpg

HAYATINI KAYBEDEN SİGORTALININ EŞİNE AYLIK BAĞLANMASININ ŞARTLARI NELERDİR?

Sigortalının vefatı durumunda, dul eşine aylık bağlanabilmesi için, ölüm tarihinde sigortalıyla yasal evlilik bağı bulunması gerekiyor. Dul eşe, sigortalının aylık gelirinin %50'si bağlanıyor. Ancak, çocuğu olmayan dul eşe, sigorta kanununun 5. maddesinin (a), (b) ve (e) bentleri dışında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almıyor olması halinde, aylık bağlama oranı %75'e çıkarılıyor.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

İşlemin gerçekleştirilebilmesi için hak sahipleri e-Devlet üzerinden ya da sigortalının dosyasının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğü/merkezine müracaat edebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN