Tarihin en büyük bütçe açığı geliyor! Sıkı maliye politikası ertelenince...

Tarihin en büyük bütçe açığı geliyor! Sıkı maliye politikası ertelenince...

2024'ün ilk çeyreğinde kaydedilen 570,2 milyar TL'lik Hazine nakit açığı, Türkiye'nin bütçe açığının geçen yılın rekorunu aşarak yeni bir zirveye ulaşacağının sinyalini veriyor.

Türkiye, Hazine'nin 2024'ün ilk üç ayında kaydettiği 570,2 milyar TL'lik nakit açığı ile tarihinin en yüksek bütçe açığını vermeye hazırlanıyor. Bu gelişme, sıkı maliye politikasının ertelenmesinin ardından ortaya çıkan ekonomik zorlukların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

10 Haber'de yer alan habere göre, yerel seçimlerin sonrasına bırakılan sıkı maliye politikası, Türkiye'nin bütçe disiplininde ciddi sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesiyle birlikte sıkı para ve maliye politikalarına geçiş yapılmasına rağmen, ilk üç ayda kaydedilen rekor açık, zorlukların üstesinden gelinemediğini gösteriyor.

HAZİNE NAKİT AÇIĞI VE BÜTÇE DENGESİ

2024'ün ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine göre %121,1 artışla 570 milyar 252 milyon TL'ye ulaşan Hazine nakit açığı, ekonomik dengeler üzerinde baskı oluşturuyor. Bu durum, yılın geri kalanında bütçe açığının daha da artacağına işaret ediyor.

YÜKSEK BÜTÇE AÇIĞININ ARDINDAN TASARRUF ÇAĞRISI

Rekor düzeye ulaşan bütçe açığının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf önlemlerinin başlatılacağını duyurdu. Bu adımlar, ekonomideki dengesizliğin önüne geçmek için kritik öneme sahip.

Türkiye'nin ekonomik yönetimi, rekor bütçe açığı ile mücadele etmek için sıkı mali disiplini yeniden öncelik haline getirmek zorunda. İlk üç ayda gözlemlenen ve geçmiş yılların rekorlarını aşan bütçe açığı, ekonomik istikrar için atılması gereken adımların ivediliğini ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN