Türk-İş'ten asgari ücret önerisi geldi! Zam için destek yok: "Küpün altını kapatmak lazım"

Türk-İş'ten asgari ücret önerisi geldi! Zam için destek yok: "Küpün altını kapatmak lazım"

Milyonların beklediği zam önerisi Türk-İş tarafından geldi. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacak olmasını hatırlatan Atalay, küpün altını kapatmak gerektiğini vurguladı. Günden güne artan enflasyon karşısında yapılan zamlara dikkat çekti. İşte tüm detaylar...

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs 2024 tarihinden başlayarak bazı açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü programının Bursa'da olacağını söyleyerek, ana gündemde vergi olacağını vurguladı. Asgari ücret hakkında kritik açıklamalar yapan Atalay, enflasyona da değindi.

VERGİ ORANLARI GELİRE GÖRE OLMALI

Türkiye'de alınan vergilerin yüksek olmasıyla düşük bütçeli halk geçim derdine düşüyor. Vergi konusuna parmak basan Atalay, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması gerektiğini paylaştı. Enflasyonu durdurmak gerektiğini söyleyen Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarını hatırlattı.

225417.jpg

ENFLASYON KARŞISINDA ZAMLAR ERİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılının ikinci yarısı için asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurmuştu. Yapılan duyuruya dikkat çeken Atalay, günden güne artan enflasyon karşısındaki zamlara dair açıklamalarda bulundu.

Küp örneği veren Atalay, küpün altı kapatılmadığı sürece yapılan zamların bir önemi olmadığını nitelendirerek, "kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için bir an evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım." ifadelerini kullandı.

turk-lirasi-xybr-cover.webp

İŞÇİLERİ VE MEMURLARI İLGİLENDİRİYOR

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Programını yeni yılda Bursa'da düzenleyeceğini paylaştı. Programın ana gündeminde vergi olacağını söyleyen Atalay, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması lazım. İşçiler ocak ayında aldığı ücreti iki ay sonra vergi kesintileri nedeniyle alamıyor. Bununla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu işçiyi de memuru da ilgilendiriyor. Sene başında alınan 20 bin lira, sene sonunda 16 bin liraya düşüyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN