Türkiye turizm liginde 8 basamak yükseldi

Türkiye turizm liginde 8 basamak yükseldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Dünya Ekonomik Forumu 2023 yılı seyahat ve turizm sıralamasında 8 basamak yükselerek 29'uncu sıraya geldiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dünyanın en ünlü iş insanları ile politikacılarını bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu'nun 2 yılda bir yayımladığı endeks sonuçlarına göre Türkiye'nin seyahat ve turizm sıralamasında 8 basamak yükseldiği belirtildi. Türkiye 119 ülke arasında 29'uncu oldu.

Türkiye'nin 4,39 olan endeks puanı dünya ortalamasından yüzde 10,6 daha yüksek olurken Avrupa'nın 4,26 olan ortalamasının ise yüzde 3 üzerinde yer aldı.

Raporun kültürel varlıklar göstergesinde 13'üncü sıradaki konumunu korumayı başaran Türkiye, eğlence dışı alanlarda 7 basamak yükselerek 16'ncı sıraya yerleşti.

Doğal kaynaklar kriterinde ise 24 sıra yükselerek 32'nci oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN