Xiaomi SU7 üretiminde gaza bastı: Herkes Porsche yerine onu almak istiyor

Xiaomi SU7 üretiminde gaza bastı: Herkes Porsche yerine onu almak istiyor

Xiaomi SU7 üretiminde gaza bastı! Xiaomi tarafından rakamlar açıklandı! Artık herkes Porsche almak yerine ona yöneliyor! Xiaomi, otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yaptı...

TUNACAN ATALAY

Xiaomi, daha önce akıllı telefon ve teknoloji ürünleriyle tanınan bir şirket, şimdi de otomotiv sektörüne adım atıyor. Şirketin ilk elektrikli otomobili olan Xiaomi SU7, etkileyici özellikleri ve rekabetçi fiyatı ile dikkat çekiyor. Çinli üretici, bu aracı ile Tesla ve Porsche gibi devlere rakip olmayı hedefliyor.

Xiaomi SU7, dört farklı versiyonla sunuluyor: giriş seviyesi, Pro, Max ve sınırlı sayıda üretilen Founders Edition. Aracın en güçlü modeli olan Max versiyonu, 663 beygir güç üretebiliyor ve 265 km/s hıza ulaşabiliyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde, sadece 15 dakikalık bir şarj ile 510 km yol kat edebilir. Xiaomi, bu modeli için daha büyük kapasiteli bir 150 kWh batarya paketi üzerinde çalışıyor ve bu sayede 1,200 km'ye kadar menzil vaat ediyor​.

whatsapp-image-2024-04-30-at-11-18-19-1.jpeg

Aracın tasarımı modern ve aerodinamik bir yapıya sahip. Xiaomi SU7, uzun bir dingil mesafesi ve düşük bir sürtünme katsayısına sahip, bu da onu aerodinamik açıdan verimli kılıyor. İç mekanında ise büyük bir merkezi dokunmatik ekran bulunuyor ve aracın birçok işlevi bu ekran üzerinden kontrol edilebiliyor.

10 BİN MODEL BANTTAN İNDİ

Xiaomi bugün yaptığı açıklamada, 32 günde toplam 10.000 SU7 elektrikli otomobil ürettiğini duyurdu. Şirketin ileriye dönük hedefleri arasında, bu platformu genişleterek daha fazla elektrikli araç modeli ve diğer ulaşım araçlarını piyasaya sürmek de bulunuyor​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN