Emekli bayram ikramiyeleri: Emekliye ikinci bin liralık ikramiye ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyeleri: Emekliye ikinci bin liralık ikramiye ne zaman ödenecek?

Emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika haberlerini sizlerle paylaşıyoruz. Emeklilere ikinci bin liralık ikramiyelerin ödeneceği tarih belli oldu. SGK tarafından yatırılacak olan emekli ikramiyelerinde bin liralık ödemenin ne zaman yapılacağını ve detayları karar.com'dan takip edebilirsiniz.

Emekli ikramiyelerinde sıcak gelişmeler yaşandı. Emekliye bayram ikramiyesi kapsamında ikinci bin liralık ödemelerin ne zaman yapılacağı belli oldu. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarihi ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. 

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ İKİNCİ BİN LİRALIK ÖDEMELER NE ZAMAN?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ikramiye hayalinde muradına erdi. Tüm emekliler, hangi kurumdan emekli aylığı bağlanırsa bağlansın, maaşı ne olursa olsun her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde biner lira ikramiye hakkına kavuştu.

İlk ikramiye ödemesi geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde yapıldı. Önümüzdeki ay da Kurban Bayramı öncesinde biner lira ödenecek. Emekliler bayram ikramiyesini heyecanla beklerken, tarih de netleşmeye başladı.

6-10 AĞUSTOS'TA 

Kurban Bayramı 21 Ağustos'ta başlıyor. Ayın 20'si bayram arefesi oluyor. 18-19 Ağustos da hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle ikramiye ödemeleri 17 Ağustos'a kadar yapılacak. Emekliler 1-17 Ağustos tarihleri arasında biner lira bayram ikramiyesini alabilecek.

İlk ikramiye 15 Haziran'da başlayan Ramazan Bayramı öncesi 7-8 Haziran tarihlerinde ödenmişti. Takvim'in haberine göre; Ağustos'taki ikramiyenin de ayın 6'sı ile 10'u arasındaki bir tarihte verilebileceği belirtiliyor.

AREFE GÜNÜNDEN ÖNCE HESAPTA

Geçen bayram Arefe günü öncesinde yatırılan bayram ikramiyesinin Kurban bayramında da 20 Ağustos arefe günü öncesinde hesaplarda olması bekleniyor. Ramazan bayramında bir hafta öncesinde yatırılan emekli ikramiyesinin 17 Ağustos'a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Tam ödeme tarihi önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Bayram ikramiyesinden SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak.

Emekli ikramiyeleri ile ilgili düzenlemede ‘her yıl’ ifadesi bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki yıllarda da ikramiye ödemesinin devam etmesi bekleniyor. İkramiye tutarı yasa kapsamında bin lira olarak belirlendi. Ancak önümüzdeki yıllarda enflasyon oranında artışlar da gündeme gelerek zam yapılması öngörülüyor.

Kesin tarihi ise Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN