Emekliler için büyük gün geldi

Emekliler için büyük gün geldi

11,5 milyon emekli promosyon ödemelerine kavuşuyor. T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 ile biten emekliler, 3 yıllık sözleşme karşılığında bu aydan itibaren 300 ile 450 lira arasında para alacak.

11.5 milyon emeklinin yıllardır beklediği promosyon ödemeleri bu ay başlıyor. T.C. kimlik numarasının son hanesi 0 ve 2 ile bitenler mart ayından itibaren, 4 ve 6 ile bitenler Nisan ayından itibaren, 8 ile bitenler Mayıs ayından itibaren promosyon işlemlerini gerçekleştirebilecek. Promosyon işlemlerini şubeler aracılığıyla gerçekleştirmek isteyen emeklilerin belirlenen takvime uygun olarak hareket etmeleri ile de oluşabilecek muhtemel yoğunluğun ve zaman kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300 ile 450 TL arasında ek ödeme yapılacak. Ziraat Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, ING Bank, Akbank, Burgan Bank, Vakıf Bank, Türkiye Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Halkbank, Fibabank, Denizbank, ICBC Turkey ve PTT emekliye promosyon verecek.

SGK, 15 banka ve PTT ile emekliye promosyon ödemesi anlaşmaları imzalamıştı. İmzalanan anlaşmalara göre bankaların emeklilerin maaşlarını kendi hesaplarına taşıması karşılığında promosyon ödemesi yapacağı belirtilmişti. Promosyon ödemesi yapacak olan bankalar, müşterilerinden kredi kartı almalarını veya kredili mevduat hesabı (KMH) oluşturmalarını, ayrıca iki tane de otomatik ödeme talimatı vermesini istiyordu. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı çalışmalar sonucunda bu şartların da değiştirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “Emekliler, kredili mevduat hesabı (KMH) veya kredi kartı seçeneklerinden sadece birini seçebilecektir. Eşlerden her ikisi de emekli ise ve emekli aylığı alıyorsa promosyon anlaşması yapmak istedikleri bankaya sadece iki otomatik ödeme talimatı vermeleri yeterli olacaktır” denildi.

FATURA GETİRENE ZAM

Bununla birlikte bazı özel bankaların emeklileri kendilerine çekmek için zamlı promosyon yöntemleri üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Buna göre, bazı özel bankalar elektrik, su, doğalgaz ya da telefon faturasından 1 tanesi için otomatik ödeme talimatı veren emeklilere promosyonu yüzde 10, 2 fatura verenlere de yüzde 20 zamlı ödeyebilecek. Böylece örneğin 300 liralık promosyon 1 faturayla 330 liraya, 2 faturayla 360 liraya çıkacak. Hiçbir fatura getirmeyen emeklilere ise standart ödeme olan 300 ila 450 liralık promosyon verilecek. Şartların tümden kaldırılması, maaşını çektiği bankalardan kredi kullanan ya da eksi bakiyeye düşen emeklilerin maaşlarını başka bankalara taşımasındaki engelin de kaldırdı. Artık kredi borcuna bakılmaksızın maaşını başka bankalara kaydırabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN