Emir astsubayı Pahsa darbenin merkezinde

Emir astsubayı Pahsa darbenin merkezinde

Genelkurmay çatı davasına giren görüntü analizi raporunda firari emir astsubayı Pahsa’nın ihanetin merkezinde yer aldığı ortaya çıktı. FETÖ içinde ‘Rauf’ kod adını kullanan Pahsa, Orgeneral Çolak’ın dardest edilmesi ve Akar’ın alıkonulmasını da organize etti.

Dava dosyasına giren görüntülerde firari eski emir astsubayı Serhat Pahsa’nın cuntanın en aktif isimlerinden olduğu tespit edildi. Olay gününe ait güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere ilişkin bilirkişi raporuna göre, firari Pahsa, hain girişimin merkezinde yer alıyor. FETÖ içinde ‘Rauf’ kod adını kullanan ver Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın odasına dinlenme cihazı da koyan Pahsa, o gün izinli olmasına rağmen saat 16.30’da sivil bir şekilde protokol kapısından karargaha gelerek cuntacı ekibe katıldı. İhanet sırasında üstleneceği görevinin detaylarını Albay Levent Türkkan’dan alan Pahsa, özel kuvvetler mensubu askerlerle Genelkurmay Başkanı Akar’ı saat 02.30’da evinden alarak Akıncı’ya götürecekti. Ancak darbe girişimi saatinin geriye çekilmesiyle Pahsa, saat 20.20’den itibaren karargahtaki cunta eylemlerine başladı.

Bakım astsubayı olmasına rağmen görüştüğü üst rütbeli subay ve generallerin karşısındaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken Pahsa, 16 Temmuz saat 10.54’e kadar Genelkurmay Başkanı makam katı dahil bir çok noktada kameralara takılıyor, darbe girişiminin ilk saatlerinde karargaha giriş yapan örgüt mensubu tam teçhizatlı özel kuvvetler mensubunu da karargah içerisinde yönlendiriyor. Saat 21.45’te Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve ekibinin derdest edilmesini organize eden Pahsa, ardından Orgeneral Akar’ı alıkoyan ekipte görülüyor. Pahsa, tuğamiral Sinan Sürer, binbaşılar Abdurrahim Aksoy, Gökhan Balcı ve Mustafa Mengi’nin saat 02.45’te darbeyi engellemek için karargaha giren vatandaşlardan Resul Kaptancı ve Mesut Acu’yu şehit etme olayına da katılıyor. Darbe girişiminin başarısız olduğunu anlayınca kıyafetlerini değiştirerek, 16 Temmuz günü saat 10.54’te sanık Şener Doğrugören ile kuzey nizamiyeden firar eden Pahsa, hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İNTİHAR EDEN YARBAY CUNTAYI DEŞİFRE ETMİŞ

Dava kapsamında tutuklu yargılanan Üsteğmen Fahri Kafkas, 20 Temmuz 2016’da intihar eden Yarbay Hasan Yücel ile ilgili çarpıcı bir bilgi verdi, birlikte komuta katında 16 Temmuz sabahı Mehmet Partigöç ve eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse’yi gördüklerini söyledi. Sanık Kafkas mahkemedeki ifadesine şöyle devam etti: “Yücel’e ‘Muharrem Köse’nin ne işi var?’ diye sordum. O da ‘Oğlum bunlar hain’ dedi ve bazı isimleri saydı. Mehmet Partigöç, Muharrem Köse, Mehmet Dişli, Orhan Yıkılkan, Bünyamin Tuner, Ahmet Yıldız, Hakan Öcal ve Levent Türkkan.” İfadesine devam eden Kafkas, “Görüntü izleme odasında emir astsubayı Hasan Hüseyin Sarıtarla, elindeki telefonu Partigöç’e uzatarak, ‘Akın Paşa arıyor’ dedi. Mehmet Partigöç’ün Akın Öztürk ile görüştüğünü anladım. Partigöç, ‘Komutanım, komutanı Akıncı’ya tahliye ettik. Siz de oraya geçebilirsiniz’ dediğini duydum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN