Erdoğan: Bize saldıranlara Osmanlı tokadını atarız

Erdoğan: Bize saldıranlara Osmanlı tokadını atarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin net mesajlar verdi. Erdoğan, "Birileri hala Afrin'de barış rüzgarı estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı kusura bakmayın biz Osmanlı tokadını atarız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Eskişehir 6. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Burada gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin net mesajlarda bulundu.

Birilerinin oralarda hala farklı amaçlar güttüğünün altını çizen Erdoğan, "Birileri hala Afrin'de barış rüzgarı estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı kusura bakmayın biz Osmanlı tokadını atarız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öen çıkan başlıklar şöyle:

"Bu millet 15 Temmuz gecesi olduğu gibi canı pahasına meydanı cuntacılara bırakmayacaktır. Dünya 5'ten büyüktür. Bunu bilenler biliyor, bilmeyenler de bilecektir.

Şu anda Afrin yolunda olanlara Allah'tan yardımlar diliyorum. Sabah itibariyle bin 595 terörist etkisiz hale getirildi.  İnşallah fetih yakındır.  Bu yolda inanarak yürüyoruz, müjdeye doğru koşuyoruz. Allah'ın izni ile zafer her an daha yakındır. Bu teröristler karşısında inançlı Mehmedimiz, imanlı milletimizin duaları ile zaferi kucaklayacaklar. 

Her bir dava arkadaşım artık şu gerçeği çok iyi biliyor. 2019 seçimleri ülkemizin en kritik seçimlerinden biri olacak. Türkiye 2019'dan alacağı kuvvet, cesaret ve özgüvenle 2023'e daha sonra 2053 ve 71'e yürüyecektir. İşte bunun kadroları burada. Bu seçimlerde sadece ülkemizin 15 yıllık başarılarını değil elde ettiğimiz tüm kazanımların da oylamasını yapacağız. Şu andan itibaren kapı kapı dolaşacak, eserlerimizi, hizmetlerimizi anlatacağız. Maalesef bu yapılanların hepsi unutuluyor. Hani o yüksek hızlı trenimiz var ya bunun bile AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını bilmeyenlerin olduğunu size söyleyebilirim.

BU ÜLKE İÇİN NE YAPTINIZ?

25 havalimanı, 57 havalimanı oldu. Bu kadar havalimanı biz yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Modern Türkiye için bu gerekliydi, iş olsun diye değil. Hani bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya, peki bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesine yükseltmek için ne yaptınız söyleyin bakalım. Bak buradan dünyaya sesleniyorum sadece onlara değil. Dünyanın şu anda 1 numaralı havalimanını biz yapıyoruz biz. Bu yılın sonunda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız inşallah açılıyor ve 1 numara. E buralara durup dururken gelmedik, çalıştık, azmettik, koşturduk.  

AK kadro olarak omuzlarımızda tarihi bir mesuliyet taşıyoruz. Siz neredeyseniz ben de oradayım.

AK Parti olarak 17 yıllık bir hareket olsak da bizler zengin bir medeniyetin temsilcisiyiz. Biz kökü mazide olan gözü ati'de bir geleneğin bugünkü mümessilleriyiz biliyorsunuz değil mi? Bu hareketin kökleri Hira Dağı'nda, Malazgirt'te, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale'dedir. Bu davanın temelinde Şeyh Edebali'nin vasiyeti, Seyit Onbaşı'nın cesareti Hasan Polatkan'ın hizmet aşkı var. Biz daha 21 yaşında genç bir padişah iken 'Ya ben Bizans'ı alırım ya da Bizans beni...' Sultan Fatih'in torunlarıyız... Ve elbette biz Allah'tan başka zafer sahibi yoktur diyen bir tevekkülün temsilcileriyiz.

ANA MUHALEFET PARTİSİ GİBİ...

Biz ana muhalefet partisi başkanı gibi 9 seçim kaybetmesine rağmen koltuğa yapışanlardan olmadık. Makam hırsı olanlar, makamlara rant kapısı olarak bakanlar bu kutlu çatının altına barınamadılar. Bunun için sürekli kendimizi yeniliyoruz. Tespit edebildiğimiz kadarıyla eksikliğimizi tespit ediyoruz. Gece gündüz demeden bu vatana hizmet etme aşkı ile yürüyoruz. Gençler burayı ezberleyelim: Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi işi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.

Kardeşlerim davamızın bu kadim geçmişini bilmeyenler bizi tam olarak anlamadılar, anlayamadılar. AK Parti'yi geçmişin kötü örneklerinin kalıplarıyla tanımlamaya çalışanlar daima yanıldılar. Biz birbirimizi sadece Allah için seviyoruz, bu yola öyle çıktık. Her zaman ifade ettiğim gibi biz siyaseti ikbal kapısı olarak değil hizmet vesilesi, istiklal ve istikbal mücadelesi olarak görüyoruz.

BİZ OSMANLI TOKADINI ATARIZ

Birileri hala Afrin'de barış rüzgarı estireceğini zannedebilir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki bize saldıranlara karşı kusura bakmayın biz Osmanlı tokadını atarız. Bize saldıracak Kilis'te, Hatay'da öyle mi... 100'e yakın kardeşimiz şehit olacak, biz ne diyeceğiz; öbür yanağımı da uzatayım da gel öyle vur. Yok öyle bir şey. Biz Osmanlı tokadını atarız. 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizi kendi vatanlarına, kendi topraklarına, kendi evlerine döndüreceğiz. Fırat Kalkanı Harekatı'nda ne yaptıysak, Afrin Harekatı'nda da bunları yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN