Erdoğan gençlere hitap etti: Ciddi kuşatma altındayız

Erdoğan gençlere hitap etti: Ciddi kuşatma altındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabataş Lisesi'ndeki törende konuştu. Erdoğan "Eğitim-öğretim sistemini komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü çok daha demokratik çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. Bugün sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliğidir. Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Lisesi'nde 2018-2019 eğitim yılı açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Zengin kadar fakir de kaliteli eğitime kavuşsun istiyoruz. Hiç bir evladımızın maddi sorunlar nedeniyle okullardan uzaklaşmasın istiyoruz" diye konuştu. 
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

İnşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılı, yenibir doğuşun, şahlanışın arefesinde bulunan ülkemizin daha büyük atılımlara imza atmasına vesile olacaktır. Meseleye ideolojik at gözlükle bakan çevrelerin kışkırtmalarına bakmadan çalışmalara devam edeceğiz. Önemli başarılara da imza attık. 16 yılda verdiğimiz sözlerin neredeyse tamamını yerine getirdiğimizi görüyoruz. 

'CİDDİ KUŞATMA ALTINDAYIZ'

Eğitim-öğretim sistemini komplekslerinden kurtararak çok daha özgürlükçü çok daha demokratik çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. Bugün sınıflarımızdaki temel sorun dikkat ve konsantrasyon eksikliğidir. Evlatlarımızın çoğu bedenen sınıftalar ancak zihnen başka yerdeler. Zira çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Buna dikkat etmemiz gerekiyor. Bu durumu değiştirecek derse, okuldaki aktiviteleri en üst düzeye çıkaracak yenilikleri süratle uygulamaya koymalıyz. Mesleki eğitimle iş hayatını birleştirecek projelere ivme kazandırmalıyız" diye konuştu. 

'REFORMLARIMIZA DEVAM ETTİK'

İktidara geldiğimiz günden beri eğitim öğretim konusuna büyük önem veriyoruz. 2002'de göreve geldiğimizde ülkemizi 4 sütun üzerine yükseltmeyi eğitim, sağlık, adalet, emniyet olarak ifade ettik. Eğitim meselesinde asla 'böyle gelmiş böyle gider' anlayışına kapılmadık. Eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık. Sistemi çok daha sorgulayıcı bir yapıya kavuşturduk. 

'TEORİYLE PRATİĞİ BİRLEŞTİRMELİYİZ'

Biz eğitim öğretimi bütünleştirerek geleceğe yürüyeceğiz. Teoriyle pratiği birleştirmeliyiz. Eğitim sistemizin eksiklerini gidermek için son 16 yılda büyük adımlar attık. Eğitim öğretim meselesinde böyle gelmiş böyle gider mantığına kapılmadık. Köklü reformlar gerçekleştirdik. Eski eğitim öğretmi mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık. 

Biz göreve gelmeden önce Türkiye'de öğretmen sayısı 526 bindi. Geçtiğimiz 16 yılda yeni atamalarla bu rakamı 920 binin üzerine çıkardık. 

ZENGİN KADAR FAKİR DE KALİTELİ EĞİTİME KAVUŞSUN İSTİYORUZ

Üniversiteye girişte katsayı engelini kaldırarak çocuklarımızın ayrımcılığa maruz kalmasının önüne geçtik. Erkeklerin olduğu kadar kızlarımız da okusun istiyoruz. Zengin kadar fakir de kaliteli eğitime kavuşsun istiyoruz. Hiç bir evladımızın maddi sorunlar nedeniyle okullardan uzaklaşmasın istiyoruz. Artık ailelerimiz şu soruyu sormuyor; Acaba kitaplarımızı alabilecek miyiz? Biz bunları düşünürdük. Kırtasiyeciye kitap, kalem, defter gelmiyordu ki. Biz sıraların üzerine kitapları koyacağız, eğitim-öğretim başladığı anda öğrencilerimiz kitaplarını sıralarda bulacak. Gençler siz teksir notunu bilir misiniz? Biz teksir kağıtlarıyla ders çalıştık. Bu şartlarda okuduk. Öğrencilerimizin bunları yaşamasını istemiyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN