Erdoğan'a hakaret eden Alman sunucu üç yıl hapis cezası alabilir

Erdoğan'a hakaret eden Alman sunucu üç yıl hapis cezası alabilir

Alman devlet kanalı ZDF'de yayınlanan ZDF neo programı sunucu Jan Böhmermann geçtiğimiz hafta programında Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı hakaret içeren şiiri yayınlamıştı. Basında büyük yankı uyandıran o şiir için Böhmermann üç yıl hapis cezası alabilecek.

[Karar]

Geçtiğimiz hafta Alman devlet kanalı ZDF'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiiri için toplanan Alman Dışisleri Bakanlığı sunucu Jan Böhmermann'ın başka bir ülke cumhurbaşkanına hakaret etme suçundan üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanabileceğini açıkladı. 

TÜRKİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADI

Alman Amayasa'nın 103'üncü maddesinde yer alan kanuna göre; Başka bir ülkenin Başbakanı veya Cumhurbaşkanı'na hakaret eden kişiler üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanır. 

Bu kanunun uygulamaya geçebilmesi için Türkiye tarafından suç duyurusundan bulunulması gerektiğini dile getiren Bild gazetesi muhabirleri, bu zamana kadar Türkiye tarafından herhangi bir işlem yapılmadığını ve Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Türk Konsolosluğu'nun Başkonsolosu'nun da bilgi vermek istemediğini söyledi. 

MERKEL OLAYI KINADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel geçtiğimiz pazar günü Başbakan Davutoğlu'yla telefon konuşmasında sunucu Böhmermann'ın bu yaptığını asla kabul etmediğini ve bu yapılanı "kasten zedeleme" olarak nitelendirdiğini dile getirmişti.

DEVLET KANALINDA HAKARET

Alman devlet kanalı ZDF'de yayınlanan ZDF neo programında sunucu olan Jan Böhmermann daha önce Alman televizyonunda yayınlanan Erdoğan şarkısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman büyükelçisinin Ankara'ya çağırmasını eleştirmek adına hakaret içeren bir şiir paylaştı. Ağza alınmayan ciddi boyutta hakaret içeren bu şiir Almanya'da yaşayan Türklerin ayaklanmasına sebep oldu. Kısa süre sonra yayından kaldırılan şiir için ZDF genel yayın yönetmeni "Basın özgürlüğünün de bir sınırı vardır" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN