Erdoğan'dan Clinton'a sert tepki: Siyasi acemi

Erdoğan'dan Clinton'a sert tepki: Siyasi acemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Adayı Hillary Clinton'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Bayan Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. O da aynı şekilde PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Ben bunu siyasi acemilik olarak görüyorum" dedi.

ABD Başkan Adayı Clinton'ın, "Başkan olursam PYD'yi silahlandıracağım" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayan Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. O da aynı şekilde PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

FETÖ meselesi sadece bir şarlatanın hezayanlarının arkasında gidenlerin sorunundan öte araç haline gelmiştir. Oyun çok sinsi. Vermeme süreci uzarsa, seslendireceğimiz çok hassas şeyler olacaktır. ABD, Suriye'nin kuzeyinde PYD'ye silah veriyor. Bunları bizzat sayın başkana söyledim 'yanlış yapıyorsunuz, Kobani'ye silah indirmeyin' dediğimde 3 saat sonra indirdiler. Bu silahların yarısı bunlara gitti. Biz güneyimizde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz.

TALİHSİZ VE ACEMİCE

Bayan Clinton'ın yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum. O da aynı şekilde PYD'yi desteklemeye devam edeceğiz diyor. Bence siyasette böyle bir açıklamayı yapmanın tanımı çok farklıdır. Ben bunu siyasi acemilik olarak görüyorum. Bölgenin hassasiyetleri farklı, bu dönemde böyle bir adım atılamaz. Çok yanlış bir adım. Bu verdiğiniz silahlarla siz 600 bin insanın ölümüne neden olduğunuzun farkında değil misiniz?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN