Erdoğan'dan Kılıçadroğlu'nun atletli fotoğrafına tepki: Bu fotoğraf vatandaşıma hakaret

Erdoğan'dan Kılıçadroğlu'nun atletli fotoğrafına tepki: Bu fotoğraf vatandaşıma hakaret

Cumhurbaşkanı, Fırat Kalkanı ile PYD’nin kurmak istediği devleti önlediklerini belirterek “Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız” dedi. Erdoğan “Vatanı bölmek isteyenlere her tarafı mezar ederiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 yıldır çatışmaların sürdüğü Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmak istendiğini belirterek “PYD’ye, YPG’ye bir devlet, sözde devlet asla kurdurmayız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘39. Muhtarlar Toplantısı’nda muhtaralara gündemi değerlendirdi. Erdoğan’ın konuşmasının başlıklarında Suriye’nin kuzeyindeki PYD oluşumundan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun atletli fotoğrafına, terörle mücadeleye kadar pek çok konuda önemli mesajlar vardı. 16 yıllık AK Parti iktidarları döneminde yaşanan bütün karanlık planları tek tek anlatan Cumhurbaşkanı’nın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

ATATÜRK ATLETLE YEMEK YEDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MİT TIR’larının durdurulmasının görüntülerinin yayımlanması davasında tutuklanan partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu için Ankara’dan İstanbul’a başlattığı adalet yürüyüşü esnasında çekilen atletli fotoğraflarını da eleştirerek şunları söyledi:  “Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle yemek yiyor. Bugün de baktım ki, bir gazete başlık atmış, ‘Vatandaş falanca.’ Bu  benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, anamuhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek.’ ve ondan sonra da ‘Ben Atatürk’ün partisinin başıyım.’ Sen Atatürk’ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı? Bunlar trajikomik görüntüler. Onlar şimdi tabii bu görüntülerle zavallı hale düşüyorlar.” 

AK PARTİ’NİN REFORMLARI

16 yıllık AK Parti iktidarında pek çok reform ve devrime imza attı. En önemli ekonomik reformlardan biri Türk lirasından 6 sıfırı atmaktı. Paramızda istemediğiniz kadar sıfır vardı. Tuvalete gidişin fiyatı 1 milyondu. Halbuki biz eskiden delikli kuruşlarla gidiyorduk. Nerelerden nerelere getirdik ülkeyi ama şimdi böyle bir durum söz konusu değil.

KÜRTLERE HAKARET OLUR

Darbe girişimini milletin destansı direnişi ile akamet uğrattıktan hemen sonra Suriye’de kurulmak istenen terör devletinin önünü kesecek en kritik hamleyi yaptık. Fırat Kalkanı Harekatı harekatı ile bu bölgede kurulması planlanan sözde devleti engelledik. Çünkü kararlılığımız vardı. Suriye’nin kuzeyinde biz PYD’ye, YPG’ye bir devlet, sözde devlet asla kurdurmayız, kurdurmayacağız. Şunu da söyleyeyim; bazıları Kürt devleti falan diyorlar. Ben bunu Kürt kardeşlerime bir hakaret telakki ediyorum. Zira benim Kürt kardeşlerim ki Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir. Yapmak istedikleri neydi? Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle Akdeniz’e ulaşmaktı. Cudi’de, Tendürek’te, Kandil’de, Gabar’da ne yapıyorsak her yerde bunları görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz. Bu vatanı bölmek isteyenlere biz her tarafı mezar ederiz. Şu anda Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’nin kuzeyinde biliyorsunuz 2 bin kilometrekarelik alan bizim kontrolümüzdedir. Orada bizim şu anda görevlendirdiğimiz bir valiyle beraber de orası yönetilmektedir.

16 NİSAN MİDELERİNE OTURDU

16 Nisan halk oylaması ile yönetim biçiminde köklü bir değişiklik yapıldı. Şu kadar ‘hayır’ oyunu nereye koyacaksınız?” ifadesini içeren köşe yazıları yazılıyor. Geç o işleri. ‘Evet’, ‘hayır’. Bir tane ‘evet’ fazla olursa bu iş bitiyor mu? Bitiyor. Demokrasi bu. Hangisi daha fazla çıkarsa mesele onun lehine bitmiştir ama hazmedemiyorlar, bunlarda hazımsızlık var. Midelerine oturdu bu iş ve alışacaklar bu işe.

KUDURACAKLAR

Eski Türkiye içimizdeki bazılarıyla birlikte işte bu güçlerin biliyorsunuz en büyük hayalidir. Ama biz eski Türkiye’ye dönmeyeceğiz. Türkiye’nin çıkarları, hassasiyetleri, talepleri söz konusu olduğunda kibirle demokrasiden, insan haklarından, bize ders vermekten söz edenlerin, kendi çıkarlarını nasıl her şeyin üzerinde tuttuklarını biz çok iyi biliriz. Her dediklerini yapan, her istediklerini yerine getiren, adeta emirlerine amade bir Türkiye hayaliyle yanıp tutuşanlar, biz kendi ajandamızı takip ettikçe, onurlu ve dik bir duruş sergiledikçe adeta kuduruyorlar ve kuduracaklar.

KOMÜNİST BUNLAR

Artvin Rize arasına havaalanı yapacağız. Çıktı oradan bazıları, ‘Havalimanı istemezük’ dedi. Daha yıllarca havalimanı dendi, şimdi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ‘İstemezük’ diyorlar. Kim bunlar? Komünistler. İki ili, Artvin ve Rize’yi kucaklayacak bu havalimanı, adam ‘İstemezük’ diyor. Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever, milliyetperver değildir. Bunlar bu tür hizmetleri verdiğiniz zaman çılgına dönüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN