Erdoğan'dan Putin'e hodri meydan

Erdoğan'dan Putin'e hodri meydan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk-İş Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan Rusya'nın Esad rejiminin davetiyle Suriye'de operasyon yapmasını eleştirip, "Ne arıyorsunuz Suriye'de" dedi. Cumhurbaşkanı, Putin'in "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iddiasına "İspatlasın istifa ederim" diyerek rest çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk-İş Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap etti. Asgari ücretten yeni anayasaya kadar birçok konuya değinen Erdoğan, Rusya'nın Esad rejiminin davetiyle Suriye'de operasyon yapmasını eleştirip, "Ne arıyorsunuz Suriye'de"dedi.

"Yemezler! Asgari ücret 1300 TL olacak"

Asgari ücretle ilgili konuşan Cumhurbşkanı Erdoğan,"Yılbaşından sonra asgari ücretin 1300 TL olmasını konuşuyoruz. Güneydoğu'da işçi çok, az verelim. Yemezler! Asgari ücret 1300 TL olacak. Yılbaşından sonra öyle sanıyorum ki emekli maaşlarında bin lira ki alt taban öyle olacak. İşveren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin. Çalışanın da emekli olduğunda vatandaşın geçinebileceği asgari ücreti almasına gayret ettik." dedi. 

"Tarafsız olmam, olamam!"

Pararlel yapı ve terör örgütleriyle mücadeleye değininen Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak milleti ilgilendiren konularda tarafsız olamayacağını, "Ülkemizi, terör örgütüne, paralel yapıya, bunlara destek olanlara bırakmayacağız. Türkiye son 1,5 yılda yaşadığı seçimlerde yorgun düştü. Türkiye siyasi erkeler arasında uyumsuzluğun fatırasını unutmadı.Ülkemin ve milletimin aleyhine olabilecek hiçbir konuda tarafsız olmam olamam." sözleriyle vurguladı.
 
 

"Gelin anayasamızı yapalım"

Yeni anayasayla ilgili konuşan Erdoğan "Tüm sıkıntıların temelinde mevcut anayasa yatıyor. Anayasa komitesi kuralım dedik, muhalefet buna üye vermedi. Gelin anayasamızı yapalım. Buna kendimizden ziyade geleceğimiz için ihtiyacımız var." sözleriyle muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

"Ne işiniz var Rusya'da"

Rusya'nın Esad rejiminin davetiyle Suriye'de operasyon yapmasını eleştiren Erdoğan "Türkiye daima teyakkuz halinde olması gereken bir ülke. Suriye'de yaşananları kesinlikle yok sayamayız. Rusya Suriye'de ne arıyor. Oraya gitmek mecburiyetinde değilsiniz. Bizim için Suriye'dek muhattap, Suriye halkıdır, onları temsilen ılımlı muhalefettir. Suriye'deki Türkmenler sadece Bayırbucak bölgesinde yaşayanlardan ibaret değil. Hatay ile Lazkiye'nin Antep ile Halep'in Mardin ile Haseke'nin bir farkı yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin DAEŞ'ten petrol satın aldığı i,ddialarına tepki gösteren Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin belgelerle DAEŞ'ten petrol aldığını Rusya isbat etmek zorunda. Aksi taktirde iftiradır. Rus pasaportu sahibi suriyeli George Haşravi kaçak petrol ticareti yapıyor. Bu ABD hazine bakanlığının açıklmasında var." sözleriyle iddiaları bir kez daha yalanladı.

"Kanada 25 bin mülteci istedi"

Suriyeli mülteciler konusuna da değinen Erdoğan "Kana'da bizden 25 bin mülteci istedi. Bununla ilgili çalışıyoruz. Katar'da bu konuda bize yardım edeceğini söyledi." diyerek Kanada ve Katar'ın Türkiye'ye yardım tekliflerini dillendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN