Erken seçim ne zaman? İşte erken seçim tarihi...

Erken seçim ne zaman? İşte erken seçim tarihi...

Haberimizde Erken seçim ne zaman? yapılacak sorusu ile ilgili son iddiaları bulabilirsiniz. Erken seçim dünden beri sosyal medyada gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı.

Erken seçim ne zaman? sorusu Erdoğan ve Bahçeli zirvesinden sonra Türkiye'nin gündemine düştü. Erken seçim tarihi netleşmedi ama gündemde pek çok erken seçim iddiası var. 15 Temmuz'da erken seçim olacak iddiaları dillendirilirken uzmanlar tatil dönüşü okullar açılınca Eylül'ün ikinci haftası da erken seçim olabilir deniyor. 

Erken seçim zirvesinden son dakika haberler var. 15 Temmuz'da yapılacak denen erken seçim tarihi ne zaman olacak? Merak ediliyor. Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli bir araya geldi. Beştepe'deki görüşme yarım saatte bitti. Türkiye şimdi Erdoğan'ın yapacağı erken seçim ne zaman yapılacak açıklamasına kilitlendi. 

Ankara'da gözler Beştepe'deki erken seçim zirvesindeydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli seçim tarihini belirlemek için biraraya geldiler. Saat 13.34'de başlayan zirve 14.05'te sona erdi. Zirve tahmin edilenden çok daha kısa sürede bitince neler oluyor sorusu gündeme geldi.

Devlet Bahçeli 2019 seçimlerinin 26 Ağustos 2018 tarihine alınmasını istemişti. Zirvede bunun için yapıldı. Yarım saatlik zirvede tarih konusunda anlaşmaya varıldı mı henüz bilinmiyor. İşte erken seçim trafiğiyle ilgili son gelişmeler.

BAHÇELİ’DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli Türkiye gündemini değiştirecek bir açıklama yaptı. Erken seçim çağrısı yapan Bahçeli, şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. "

TARİH ÖNERDİ: 26 AĞUSTOS'TA SEÇİM YAPALIM

31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur.Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN