Erzurum'da eğitime kar engeli

Erzurum'da eğitime kar engeli

28 Aralık Erzurum'da okullar tatil mi? sorusu Erzurum'da yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Erzurum'da cuma günü okullara kar tatili verildiği haber öğrencileri sevindirirken velileri ise rahatlattı. İşte Erzurum kar tatili haberlerinin detayları

28 Aralık Erzurum'da  okullar tatil olduğu haberi öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.  Erzurum'da cuma günü okullara kar tatili verildi. Meteoroloji Erzurum ve çevresinde yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuk uyarısı yapmıştı. Bu uyarının ardından 28 Aralık cuma günü Erzurum ve ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı. İşte Erzurum kar tatili haberinin detayları...

Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için kent genelinde okulların tatil edildiği açıklandı. 

Erzurum'da yoğun kar yağışı etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, kar yağışının süreceğine yönelik raporu sonrası valilik tarafından eğitime yarın için okulların tatil edildiği duyuruldu. Erzurum Valiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımlanan mesajda, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bulunan tüm okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim ve öğretim kurumları 28.12.2018 Cuma günü 1 gün tatil edilmiştir. Kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile bayanlar da idari izinli sayılacaktır" denildi.

18-12/27/28-aralik-erzurumda-okullar-tatil.jpg

ERZURUMDA ÇIĞ DÜŞMESİ VE KAR FIRTINASI NEDENİYLE VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Erzurum’da çığ düşmesi ve tipi nedeniyle Sarıkamış Şehitleri için yürüyüş yapan izci grubu ile ava çıkan avcılar mahsur kaldı. Mahsur kalanlar Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kar ve tipi Erzurum’un yüksek kesimlerinde hayatı felç etti. Erzurum’un Şenkaya ilçesi Kaynak Yaylası’nda Sarıkamış Şehitleri için dün yürüyüş yapan ve bugün geri dönüş yoluna geçen izci gurubu kapanan yolda mahsur kaldı. İzciler 4 saat süren yol açma çalışmasının ardından kurtarıldı.

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Geçit Mahallesi yoluna çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu mahsur kalan öğrenci servisleri ve vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bingöl Karlıova’dan av için araziye çıkan 5 kişi de tipiye yakalandı. Avcılardan haber alamayan yakınları, jandarmadan yardım istedi. Avcıların bulunması için çalışma yapan jandarma, 5 kişinin cep telefon sinyallerinin Erzurum’un Çat ilçesi sınırlarından geldiği tespit edildi. Yerleri tespit edilen 5 kişinin tipiye yakalanmaları sonucu Çat ilçesinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğüne ait bakım evine sığındıkları belirlendi.

Erzurum’un yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkisini sürdürürken ilgili ekipler kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN