Esad, IŞİD lideri Bağdadi'nin yakalandığı iddialarını yalanladı

Esad, IŞİD lideri Bağdadi'nin yakalandığı iddialarını yalanladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yakalandığına dair basında çıkan iddiaları yalanladı.

Bağdadi'nin Irak sınırı yakınlarında yakalandığına dair iddiaları değerlendiren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Hayır, bu doğru değil. Sınır şu anda IŞİD'in kontrolü altında. Sınır, Suriye, Rusya, ABD veya bir Batı ülkesi tarafından değil, sadece IŞİD tarafından kontrol ediliyor. Bu nedenle Bağdadi o bölgede tamamen güvende" dedi.

BAĞDADİ YAKALANDI İDDİASI

Sputnik'in haberine göre daha önce basına yansıyan haberlerde, Bağdadi'nin Suriye'de Irak sınırına yakın bir noktada yakalandığı öne sürülmüştü. Ancak haberler teyit edilememişti.

BM'YE MEKTUP GÖNDERDİK, YANIT ALAMADIK'

Öte yandan Esad, Birleşmiş Milletler'e (BM) mektup göndererek İdlib'in Han Şeyhun kasabasındaki kimyasal saldırının soruşturulması amacıyla bölgeye heyet göndermesini talep ettiklerini belirtti. Esad, mektuba henüz bir yanıt alamadıklarını vurgul

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN