Esad-Putin katlediyor, dünya izliyor: Doğu Guta'da 3 günde 310 ölü

Esad-Putin katlediyor, dünya izliyor: Doğu Guta'da 3 günde 310 ölü

Suriye ordusu ve Rus birliklerin, 2012'den beri muhaliflerin elinde bulunan Doğu Guta'ya yönelik saldırıları devam ediyor. Yapılan katliama yönelik tepkiler günbegün artarken, son üç gün içerisindeki hava saldırıları sonucu 310 kişi hayatını kaybetti, bin 500'den fazla kişi de yaralandı. Suriyeli Dernekler Platformu ise Doğu Guta'daki saldırıları, Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Suriye ordusu ve Rus birliklerin 5 Şubat 2012 tarihinden itibaren muhaliflerin elinde bulunan, Doğu Guta'da kontrolü tekrar ele geçirmek için başlattığı operasyon devam ediyor.

Doğu Guta'ya yönelik gerçekleştirilen saldırıların bilançosu ise günbegün artıyor. Öyle ki, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıkladığı rakamlara göre son üç gün içerisinde yapılan hava saldırıları sonucu 310 kişi hayatını kaybetti, bin 500'den fazla kişi de yaralandı.

18-02/22/g1.jpg

BUGÜN 38 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gözlemevi, Doğu Guta'nın hedef alındığı saldırılarda bugün de 38 kişinin öldüğünü, en az 200 kişinin yaralandığını açıkladı.

18-02/22/g2.jpg

Gözlemcilerin ifadelerine göre Salı gecesi azalan saldırılar Çarşamba günü erken saatlerde bölgenin köy ve kasabalarına helikopterlerden atılan varil bombaları ve fırlatılan roketlerle tekrar yoğunlaştı.

18-02/22/g3.jpg

RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Öte yandan Suriyeli Dernekler Platformu, Suriye’de Esed rejimi tarafından Doğu Guta’da gerçekleştirilen saldırıları Rusya İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

18-02/22/g5.jpg

İstiklal Caddesi’nde bulunan Rusya Başkonsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ortak bir basın açıklaması yaptı. 2012 yılından bugüne kadar Guta’da 400 bin kişinin kuşatma altında olduğunu vurgulayan Ömer Faruk Teke, “Guta’da 2012 yılından bu zamana kadar 400 bin kişi kuşatma altındadır. Bunlardan 250 bini çocuklardan oluşmaktadır. Guta’da hastaneler, okullar, camiler ve pazarlar hedef alınmaktadır. Guta bölgesi gerilimin azalma bölgesi olarak gösterilmesine rağmen Rusya ve Esed rejimi katliam boyutuna ulaşmıştır. 17 Kasım’dan bu zamana kadar Esed ve Rusya tüm vahşetini Guta’da kullanmaktadır. 196’sı çocuk 107’si kadın olmak üzere toplam 570 kişi şehit olmuştur. Şehitlerin sayısı dört gün içinde 237’ye ulaşmıştır. Yaralılar tıbbi yetersizlik nedeniyle tedavi edilememektedir ve ölüm oranları artmaktadır. Son 24 saat içerisinde 100 kişi hayatını kaybetmiştir’’ diyerek yaşanan saldırılara dikkat çekti.

18-02/22/g6.jpg



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN