Esad rejimi İsrail'in izlendiği üssü geri aldı

Esad rejimi İsrail'in izlendiği üssü geri aldı

Suriye ordusu, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde İsrail'in izlendiği radarların bulunduğu Merci el-Sultan Askeri Üssü'nü ele geçirdi. İsrail, geçtiğimiz günlerde Şam'daki İran ve Hizbullah hedeflerini vurmuştu.

Lübnan merkezli el-Masdar sitesinde yer alan habere göre, 2012 yılından beri muhaliflerin elinde bulunan Merci el-Sultan Askeri Üssü, perşembe sabahı düzenlenen operasyon sonrası İslam Ordusu ile yaşanan çatışmaların ardından ile Esad güçlerinin eline geçti. Üste bulunan ve Şam'ı İsrail'e karşı koruyan radarların bir bölümünün tahrip edildiği öne sürüldü.

Rusya'nın hava desteğiyle saldırılara devam eden Esad güçleri, geçtiğimiz günlerde Halep'in doğusunda iki yıldır IŞİD'in kuşatması altında bulunan Kuveyres Hava Üssü'nü geri almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN