Esad'ın pilotu: Rus uçakları muhalifleri bombaladı

Esad'ın pilotu: Rus uçakları muhalifleri bombaladı

Esad güçlerinden ayrılarak muhalif saflara geçen pilot Navaf Hüseyin, Rus uçaklarının Humus'ta muhaliflerin hakim olduğu bölgeleri bombaladığını açıkladı.

Suriye'de Rusya'nın Su 25 ve MİG 31 savaş uçaklarıyla Humus'ta muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırdığı bildirildi.

Esed güçlerinden ayrılarak muhaliflere katılan pilot Albay Navaf Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Su 25 ve MİG 31 savaş uçaklarını Esed yönetiminden bağımsız saldırılarında kullandığını belirtti.

"O uçaklardan rejimde yok"

Söz konusu uçakların pilotlarının da Rus personel olduğunu belirten Hüseyin şunları kaydetti:

''Rejim'de Su 25 ve MİG 31 savaş uçakları yok, rejimin elinde eski Su 24 savaş uçakları vardır. Su 25 ve MİG 31 savaş uçakları 8 adet güdümlü ve radar kontrolü füze taşıyabiliyor. Bu uçaklar havaalanlarındaki operasyon merkezlerine doğrudan askeri bölgelerin görselini çekip anında gönderebiliyor. Bu uçaklar 6 tona kadar patlayıcı taşıyabilir ve saldırı güçleri çok yüksektir''

HAMA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN