Esad’ın şovunu topçular bitirdi

Esad’ın şovunu topçular bitirdi

TSK ve ÖSO birliklerinin Afrin’in kuzeyini terörden temizlediği saatlerde Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen Esad rejiminden bölgedeki ateşe benzin dökecek bir adım geldi. Ağır silahlarla donatılan İran destekli Şebbiha milisleri, Şam’ın izniyle Afrin’e girdi. Ancak TSK, konvoyun güzergahını bombaladı. ‘Provokasyon konvoyu’ kente 10 kilometre kala geri döndü.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

TSK ve ÖSO dün Afrin’de büyük bir ilerleme kaydederek kentin kuzeyinin büyük bölümünü terör örgütü PYD/YPG’den temizledi. Aynı saatlerde hatların birleştiği  bölgede kirli bir oyun için düğmeye basıldı. Afrin’deki duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye’nin güvenlik çıkarlarının Şam yönetimiyle doğrudan diyalog yoluyla korunabileceğini söylemesinden saatler sonra Esad adına savaşan İran’ın desteklediği Şebbiha milisleri Afrin’e girdi. Reuters haber ajansı, dün akşam saatlerinde İran’a bağlı Şebbiha milislerinin konvoyunun Halep tarafından Afrin’e girmeye başladığını duyurdu. Ardından Şebbiha milislerini taşıyan konvoyun görüntüleri de sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde konvoyun içinde hafif silahlı milislerin yanı sıra obüs topları, tank, ağır zırhlı personel taşıyıcılar ve uçaksavar sistemlerinin kurulduğu araçlar görüldü.

Beşar Esad’a bağlı milislerin Ziyara bölgesinden girişinden bir süre sonra Türkiye’ye ait silahlı SİHA’lar konvoyun güzergahını bombaladı. Afrin’e ilerlemeye çalışan rejim yanlısı terörist gruplar, daha sonra uyarı amaçlı topçu atışı yapılması üzerine geri adım attı. Milisler, Afrin kent merkezine yaklaşık 10 km kala bölgeden geri çekildi. Terör örgütü YPG’nin sözcüsü, konvoyun taşıdığı milislerin Türkiye sınırına kadar gideceğini iddia etti.

18-02/21/ekran-alintisi-1519170737.JPG

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı telefon görüşmesinde “Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur” demişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Eğer rejim, YPG’yi temizlemek için girerse problem yok, YPG’yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz” uyarısında bulunmuştu. Bu uyarılara rağmen gerçekleşen kirli ittifakın provokasyonu engellendi.

18-02/21/asd-1519170853.jpg

* Ziyara bölgesinden Afrin’e giren İran destekli Şebbiha milisleri TSK tarafından önce SİHA ile vuruldu. Ardından topçu ateşiyle hedef alınan milislerin Afrin kent merkezine 10 kilometre kala geri döndükleri belirtildi. Suriye devlet televizyonu ise Şam’ın saldırılar sonrası hava savunma sistemlerini aktif hala getirdiğini iddia etti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN