Etiyopya'dan petrol hamlesi! Yakında başlıyor

Etiyopya'dan petrol hamlesi! Yakında başlıyor

Etiyopya, ülkenin Somali eyaletinde ham petrol üretimi testlerine başlanacağını duyurdu.

Başbakan Abiy Ahmed, eyalette doğalgaz ve petrol keşfi yapan Çinli  POLY-GCL şirketiyle yapılan toplantının ardından, şirketin test üretimi için yarından itibaren günlük 450 varil ham petrol çıkarmaya başlayacağını söyledi.

Ham petrol üretiminin tam anlamıyla başlamasıyla uzun süredir döviz  kıtlığı yaşayan ülkede, ekonominin büyük ölçüde rahatlaması bekleniyor.

DOĞALGAZ BORU HATTI İNŞASI EYLÜLDE

Başbakan Ahmed, petrolün yanı sıra bölgedeki doğalgazı Cibuti'ye  taşıyacak boru hattının inşasına ise  eylül ayında başlanacağını ve 2 yılda  tamamlanacağını dile getirdi.

Addis Ababa yönetimi, Calub ve Hilala sahalarında tespit edilen ve  yine Çinli POLY-GCL tarafından çıkarılacak doğalgazı boru hattıyla Cibuti’ye  taşımayı ve LNG olarak Çin'e ihraç etmeyi planlıyor.

Etiyopya ve Somali arasında 1977-1978'de yaşanan savaş ve sonrasında  Somali eyaletindeki huzursuzluklar sebebiyle ülke, yıllardır bölgedeki kaynakları  çıkaramıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN