Faciaya 25 metre kala

Faciaya 25 metre kala

Trabzon Havalimanı’nda yolcu uçağı önceki gece pistten çıktı, faciadan kıl payı dönüldüğü ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus’a ait yolcu uçağı, Trabzon Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Denize 25 metre kala durabilen uçaktaki 162 yolcu ve 6 mürettebat sağ kurtuldu. Olayın ardından güvenlik gerekçesiyle uçuşlar durdurulurken kazayla ilgili kriz merkezi kuruldu. Yolcular büyük panik yaşadıklarını anlatırken, kazayla ilgili Pegasus’tan “PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağının, dün akşam (cuma akşamı) Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz” açıklaması yapıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlatırken, bölgeye giden Kaza Kırım Ekibi ise incelemelerde bulundu. KARAR’a konuşan havacılık uzmanları, kazanın nedenine ilişkin kaza kırım raporunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Uzmanlar kazayla ilgili ortaya atılan iddialardan, pistin yağmurdan dolayı kaygan olması ya da ani rüzgâr gibi faktörlerin araştırma sonucu ortaya çıkarılabileceğini belirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atakan Aksoy ise havalimanının yağışlı bölgede bulunduğu, bu yüzden dolgu-zemin şartlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Trabzon Havaalanı asfalt kaplamasının mühendislik bozucu gerilmeleri olan su hasarı, tekerlek iz ve düşük sıcaklık çatlaması gibi bakımlardan irdelenmesi gerekmektedir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN