Faizsiz sigortada yeni dönem

Faizsiz sigortada yeni dönem

Faiz hassasiyeti bulunan vatandaşlara yönelik, ortak risk paylaşımıyla dayanışmayı esas alan ‘katılım sigortacılığı’nda yeni dönem 20 Aralık’ta başlıyor. 2023’e kadar fon büyüklüğünün 30 milyarlık kısmı katılımdan gelmesi bekleniyor.

Ortak risk paylaşımıyla dayanışmayı esas alan ve faiz hassasiyeti bulunan vatandaşlara alternatif model sunan ‘katılım sigortacılığı’nda yeni dönem 20 Aralık’ta başlayacak. Katılım sigortacılığı faaliyetinde bulunacak şirketler, katılımcıların birikimlerini faiz içermeyen finansal araçlarda değerlendirecek. Sigorta şirketi, vekalet, mudarebe ile bu ikisinin karmasından oluşan hibrit modelde veya danışma komitesinin onaylayacağı başka bir modelde faaliyette bulunabilecek. Katılımcılarla şirket arasındaki mudarebe modelinde paylaşım oranının veya vekalet modelinde vekalet ücretinin sigorta sözleşmesi öncesinde belirlenmesi zorunlu olacak. Katılımcıların birikimlerini faizsiz finansal araçlarda değerlendireceği sistemde, fondaki bakiyenin fazla vermesi durumunda bu tutar tamamen ya da kısmen katılımcılara dağıtılacak. Ayrı bir şirket kurmadan katılım sigortacılığı ürününü de müşterilerine sunan ‘pencere usulü’yle çalışan şirketlerin faaliyet süresi 3 yılla sınırlı olacak. 2023 yılında 300 milyar liralık prim ve fon büyüklüğünün yaklaşık 30 milyar liralık kısmının katılım sigortacılığı ve emekliliği ürünlerinden oluşacağı tahmin ediliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN