Ma Deixing: Riekerink Çin futbolu için büyük bir hayal kırıklığı

Galatasaray'ın yeni hocası Jan Olde Riekerink'in Uzakdoğu'da aldığı sonuçlar korku yarattı.

2013 yılında ilk olarak Çin U19 Milli Takımı’nı çalıştıran Hollandalı teknik adam, tüm grup maçlarını kaybetti, 16 takım arasından 15. oldu. Bunun üzerine federasyon, iki yıl hocanın parasını verip dinlendirdi. Sonra U16’ları aldı, Çin, tarihinde ilk kez Asya U16 Şampiyonası’na katılamadı.

Jan Olde Riekerink’in Galatasaray’ın yeni teknik direktörü olması Çin’de hayretle karşılandı. China Titan Sports’un Çin Futbolu uzmanı olan Ma Deixing, Milliyet’e yaptığı açıklamada, Hollandalı teknik adamın Uzakdoğu ülkesinde çalıştığı dönemde kendileri için büyük hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

Ma Deixing şunları anlattı:

“Riekerink U-19 takımında 1.5 yıl kadar görev aldı. Bu süreçte önce U-19 Asya Şampiyonası’na katıldılar. Burada tüm grup maçlarını kaybetti, 16 takım arasında Çin 15. sırayı aldı. Bunun ardından Çin Futbol Federasyonu hocayı dinlendirmeye karar verdi. 2013 ve 2014 yıllarında iki yıl çalışmasa da maaşı federasyon tarafından ödenmeye devam edildi.

KOVULDU

2014-15’te U-16 Çin Milli Takımı’nın takımının başına getirildi. Altı maç oynayıp altısını da kaybetti. Çek Cumhuriyeti’ne 10-0 yenildi. Çin takımı son 30 yılda ilk kez bir takıma 10-0 kaybetti. Bu turnuvanın ardından takım Çin’e döndü, ardından Vietnam’a mağlup oldu. Myanmar’a iki kez yenildi ve ardından Güney Kore’ye boyun eğdi. Hindistan’ın ev sahipliğindeki Asya U16 Şampiyonası’na gidemedik. Tarihte ilk kez U-16 finalleri Çin olmadan oynanacak. Bu gelişmenin ardından Çin Futbol Federasyonu hocanın görevini sonlandırmaya karar verdi.”

‘HERKES GÜLDÜ’

53 yaşındaki çalıştırıcının Galatasaray’ın teknik direktörlüğüne getirilmesinin, Uzakdoğu ülkesinde büyük yankı yarattığı bilgisini paylaşan Deixing, “Bunu duyunca Çin’de herkes güldü. İlk başta inanamadı ve birbirine nasıl oluyor diye sordu. Galatasaray ülkedeki futbolseverler tarafından tanınan bir kulüp. Bu yüzden haber çok sürpriz oldu. Kişisel olarak ben başarılı olacağını düşünmüyorum. Riekerink Çin’e dışarıdan gelmiş en kötü teknik adam diyebilirim. Hatta ben teknik adam olmadığını bile düşünüyorum” dedi.

‘TAKTİK AÇIDAN ZAYIF’

Deneyimli ismin takımlarını nasıl çalıştırdığı konusunda da kendisinden bilgi istediğimiz Ma Deixing şunları aktardı: “Kağıtlara bir şeyler yazar. Oyuncularına ev ödevleri verir. Ama maça gelince bir fikri yoktur. Futbola bir bakış açınız olmalı. Riekerink’te bu yok. Antrenmanları basittir, futbolcuları fazla zorlamaz. Genelde pas çalışması ve bazı top oyunları yaptırır, taktik açıdan ise kötüdür. Takımı için işler kötü gittiğinde maçı çevirebilmek adına oyuna herhangi bir müdahalede bulunabildiğini göremedim. Sneijder kendisini daha önceden tanıyor ona saygı duyacaktır ancak diğer yıldız isimleri idare etmesinin kolay olmayacağını düşünüyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural Galatasaray'ın Riekerink tercihini eleştirdi

Spor Haberleri